Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZLIJEĐENA 2 POLICAJCA

Kriminalci Hrnjez, Žigović, Suljević i Bistrimi pokušali pobjeći iz mostarskog zatvora

Zatvor u Mostaru
Foto: Stojan Lasić/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, Vecernji.ba
22.08.2019.
u 20:22

Kriminalci su napali policajce te ih ozlijedili. Pobuna je ipak prekinuta nakon što je policiji stiglo pojačanje

Dva policajca teže su ozlijeđena kada su pokušali spriječiti bijeg petorice zatvorenika iz Kazneno popravnog zavoda u Mostaru, potvrdio je županijski državni odvjetnik Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ). 

Po navodima više medija, izgred se dogodio u srijedu oko 22,30 sati kada su petorica zatvorenika probila rupu na zidu kako bi pobjegli.

Kriminalci Hrnjez, Žigović, Suljević i Bistrimi, s još jednim kompanjonom, pružili su otpor zatvorskim policajcima. Buku je čuo jedan od zatvorskih policajaca, te je zajedno s kolegom zatekao nered u sobi kada je otvorio vrata.

Zatvorenici su polomili krevete te napravili metalne šipke od kreveta s kojima su probili zid.  Kriminalci su napali policajce te ih ozlijedili. Pobuna je ipak prekinuta nakon što je policiji stiglo pojačanje. 

Državni odvjetnik HNŽ-a Spomenko Jukić potvrdio je izgred navodeći da su zatvorenici pokušali bijeg. 

“Direktor Kazneno popravnog zavoda u Mostaru me obavijestio o događaju i rekao da će podnijeti izvještaj Državnom odvjetništvu o tome što se događalo. Točno je da je pokušan bijeg”, rekao je Jukić. 

U Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ-a sa sjedištem u Mostaru nisu informirani o incidentu.  “Nikakve službene prijave MUP-u nije bilo”, naveli su za iz policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije