Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obojica zabrinuta
Povratak na članak

Putin Obami: Imamo pravo braniti svoje interese u Ukrajini!

Odluka parlamenta koja dopušta intervenciju u Ukrajini, a ne samo na Krimu, dopušta Kremlju i eventualnu mogućnost čak i općeg napada na zemlju ili invazije na Kijev ukoliko stvari izmaknu kontroli.

Komentari 452

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
09:53 01.03.2014.

I to je to. Predlažem Kotromanovicu da pošalje Koprivnjaka, i njegovog kuma , i ostale umirovljene pilota koji su uhljebljeni u agencijama i državnim tvrtkama da odu po MIGove, još dok se može,a posao da završi ZTZ

VL
JU
juma
17:57 01.03.2014.

Katastrofa. Nakon neodgovornog i huškačkog ponašanja svih strana u sukobu nije bilo ništa drugo za očekivati, nego rat. Moja sućut stanovništvu Ukrajine.

VL
Avatar dalibor_d
dalibor_d
16:19 01.03.2014.

A što je bilo za očekivati? Da će Rusi dopustiti da im se šesta flota "parkira" u Crnom moru? Amerikanci su "preventivno" uništili pola Azije i bliskog istoka, sve zbog svoje svete i nedodirljive "nacionalne sigurnosti", a ovdje bi jednostavno ušetali u tuđe dvorište.

VL
RA
rasimcanaj
16:56 01.03.2014.

Smijesni su ovi srbi i Srbijanci na forumu.Podrzavaju odcjepljenje Nezavisne Oblasti Krim i prikljucenje Rusiji. No kad govorimo o Sandjaku ,Vojvodini i Kosovu onda su protiv.

VL
Avatar Puzdre
Puzdre
10:48 01.03.2014.

U Ukraini je rat zavrsen.Rus je zauzeo sta je hteo i to za razliku od amera bez zrtava i bez borbe.Ameri nisu uspeli ni da trepnu Rusi uzese Krim. Prepucavace se politicki mesec dana i stvar legla.

VL
BJ
Ben Juda Talmudan
19:01 01.03.2014.

Kako su se Srbijanci uživjeli u rusku kožu.Kao oni su sad Rusi i nepobjedivi su, Srboturci izgubili sve ratove pa se sad junače i maštaju kako su Rusi.

VL
IS
istri
12:41 01.03.2014.

ja oduvjek sam zelijo da se svima ostvari SAN zato oni koji vole russe nek im se ostvari san i da okusaju zivot pod ruskim jarmom, SAMO NE JOS PAR GODINA DOK MENE NE BOG POZOVE.

VL
TR
TrstJeNas
10:30 01.03.2014.

Ajte vi, a mi cemo vas sokolit'.

VL
Avatar james.bond4
james.bond4
12:50 01.03.2014.

Krim je autonomna republika, i ugovorom Rusije i Ukrajine je do 2042 sjediste ruske crnomorske flote Rusija ima tamo stalno stacioniranoh od 13.000-26.000 vojnika, i 31 je borbeni brod i promjeniti se nece tocno nista jedino Krim u cijeloj priciKrim u cijeloj prici prema Ustavu na referendumu moze postati zasebna republika ,a vidjet cemo da li ce doci do referenduma ili ce Krim i dalje ostati autonomna republika u Ukrajini Krim prema ustavu moze biti samostalna Republika ako to odluce na referendumu, znaci mogu ostati ili u sklopu Ukrajine ili postati samostalna Republika jer povijesno je Krim bio zasebni kanat ili zasebna administrativna jednici kao sto je sad autonomna pokrajina (republika) samo proglesenje Krima nezavisnim na referendumu, vodi do necega drugoga Ruska Federacija je sastavljana od Federalna struktura Rusije je složena i obuhvaća 83 federalnih subjekata s različitim razinama autonomije. Najveću autonomiju ima 21 autonomna republika (to su npr. Čečenija, Tatarstan ili najveća Saha (Jakutija)). Osim njih, postoji i 4 autonomnih okruga i 1 autonomna oblast. Većina ovih autonomnih jedinica osnovana je za vrijeme komunizma u skladu s tadašnjom politikom o nacionalnostima koja je svakoj većoj nacionalnosti davala pravo na domicilni teritorij. samo sto ako se Ruskoj Federaciji desi isto, da autonomne republike zatraže nezavisnost,a tada slijedi raspad Ruske Federacije

VL
KD
Knez Drpimir
11:42 01.03.2014.

Nevjerojatno je citati ove "Rusija je daleko jaca od SAD" likove. U klasicnom ratu drzava koja ima 2,2 puta vece stanovnistvo, 8 puta jacu ekonomiju, te gotovo 8 puta veci vojni budzet - pobjedjuje (sto god to znacilo jer nitko ne moze ni tada zauzeti onog drugog), a to je SAD bez bilo kakvog NATO-a. U nuklearnom ratu niti jedna od drzava sa nesto vecim arsenalom ne pobjedjuje niti moze izgubiti od suprotne strane - pa tako ni Rusija vs. Britanija ili Francuska i obrnuto.

VL
Avatar superhik74
superhik74
13:59 01.03.2014.

Bla, bla, bla ... Rusi su ovo fenomenalno iskoristili i ponovno pokazali superiornost u odnosu na arogantne imperijalne neznalice i tupane koji su ponovno dokazali da ne vide dalje od vlastitog nosa. Rusi su jedva docekali ovakvu glupu provokaciju i pustanje snimke one Nuland samo su im poslali poruku da sve znaju o njihovim planovima

VL
DU
Deleted user
16:24 01.03.2014.

goni rat u k........., ja ne idem nigdje i ni za koga a ako ovo stvarno pukne najbolje bilo i državi proglasiti neutralnost i izaći iz svih udruženja, za ništa koristi od nato i eu možemo gadno dobiti

VL
Avatar afrička vašlji
afrička vašlji
18:13 01.03.2014.

Kličko glupi....hoće u rat.......pa i dobit će ga........samo nek se krevelji..

VL
DU
Deleted user
19:44 01.03.2014.

Ovo su očekivani i logički potezi Rusije. Za one koji poznaju prilike u Ukrajini, posebno situaciju na Krimskom poluotoku tu nema iznenađenja. Ako Ukrajina otplovi na Zapad, ostaje bez Kirma a možda i kompletne crnomorske obale.

VL
DU
Duncan
11:56 01.03.2014.

Kada je reč o fašizmu, Putinistan (koga mnogi neopravdano nazivaju Rusijom) je jedna od par današnjih država sa stabilnim i jasno definisanim fašističkim režimom. Putin vlada na isti način kako je vladao Musolini. Za svet je velika sreća što ovaj patuljasti moderni Staljin nema partnera tipa nekog modernog Hitlera, začas bi oni opet sklopili pakt i podelili, ovoga puta, Ukrajinu! Fascinira broj glupana koji se javljaju sa histeričnim i zaljubljenim komentarima prema stvarnim fašistima, putinistanskim, oglašavajući pri tome za fašiste – uzorne zapadne demokratije! Kraj tolikog slepila i gluposti, jasno je zašto ovdašnji primitivac živi tako loše!

VL
MA
mar06mir
12:58 01.03.2014.

Nova Krajina. Ovaj smo scenarij vec gledali '91. Sad ce Rusi braniti goloruki puk na Krimu.

VL
LO
lojtra1
16:32 01.03.2014.

Nitko se nije u stanju tako dobro i rado potući kao slaveni međusobno. I još k tome što pravoslavniji to uspješniji. "Ma kaj buš ti meni, smrad je'n"... Pa kako onda "zapadnjaci" ne bi uživali u "free show"-u?

VL
DU
Deleted user
20:20 01.03.2014.

vojvodina srpska, ha,ha poslije 1918 i nikad prije, baš nikad

VL
ZA
zagabria1
20:21 01.03.2014.

Ništa se u Rusiji nije promijenilo zadnjih 200 godina. Još uvijek tamo su manje više prirkivene stare imperijalne težnje. Ono što je otrežnjujuće je ogroman postotak komentara u srpskim medijima koji zazivaju rat. Njihova svijest je endem u svijetu iu i njima je sukob modus vivendi djelovanja. Naprosto je degutantno čitati te kometare uperene protiv čitavog 'nacističkog' svijeta a za hrabre demokrate Ruse. Nema to veze sa pravom, pravdom ili demokracijom. To treba biti otrežnjenje za one kod nas koji misle da se sa njima može fino i demokratski. Jedina opcija suradnje na Balkanu je jaka hrvatska vojska. Sve ostalo je izdaja hrvatskog naroda, interesa i države.

VL
ST
stargate
21:58 01.03.2014.

Zapad je nazalost Ukrajinski narod navukao na tanki led,sad led polako puce a EU i Nato gledaju iz ofsajda .Ukrajincima ne preostaje druge nego moraju sami ovu neizvjesnu situaciju preuzeti u svoje ruke ,pitanjeje kako Rusija je preveliki zalogaj .Zarr ovdje nije poruka i nama Hrvatima,ako nismo dosad nista naucili ,vrijeme je da pocnemo >>>

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.