Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETI KATASTROFA

Krik iz Alepa: Pomozite nam, Assadova vojska sve će nas pobiti!

Alep
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
14.12.2016.
u 09:15

Iz razorenog grada stižu informacije o osvetničkom pohodu režimskih snaga, samo na jednom mjestu ubijena su 82 civila

Prema informacijama koje stižu iz Alepa pitanje je sata kada će režimske snage i njihovi saveznici potpuno osvojiti i istočni dio grada, glavno uporište pobunjeničkih postrojbi i džihadističkih skupina.

No, paralelno s akcijom čišćenja pobunjenika, kako javljaju agencije, stradavaju i civili, koji su iz ruševina Alepa uputili apel da se spriječi osvetnički pohod Assadove vojske. Samo na jednom mjestu navodno su ubijene 82 osobe.

Papa Franjo je osobno uputio pismo Basharu al-Assadu u kojem ga moli da se zaštite civili i spriječi humanitarna katastrofa. I dok SAD traži prekid vatre kako bi se izvukli civili, Rusi na to ne pristaju jer tvrde da se tako ide naruku teroristima u Alepu.

>> Utihnule borbe u Alepu, Turska priprema šatorski grad za izbjeglice

>> Dramatične poruke iz Alepa: 'Čujemo kako djeca plaču, no mi jednostavno ne možemo ništa učiniti'

Ključne riječi

Komentara 12

PL
@ploto@
10:00 14.12.2016.

Ne laje pas radi sela,nego radi sebe.Očekujemo izlazak vojnih instruktora i agenata iz Izraela,SAD,Francuske,UK,Saudijske Arabije,Katara itd.koji su obučavali vehabijske glavosijeke ,davali im logistiku i vodili operacije.Otud shizofrenija koju provode neoliberalni mediji na zapadu.Civili su njima zadnja briga,Samo u Iraku su tijekom imperijalnog fašizma pobili na stotine tisuća. Jao si ga ljudskim pravima u režiji Soroša i njegove klike.

Avatar superhik74
superhik74
16:59 14.12.2016.

Brzo pohitajmo u pomoc "umjerenim" teroristima koji su vec par tjedana toliko stisnuti da vise ne mogu niti kidati glave. Strasno sam zabrinut za sudbinu tih terorista, bas sam se uzelio njihovih video uradaka s dekapitacijama koje su toliko popularne na Youtube a u zadnje vrijeme ih nema. Svi mi zapadni demokratski ljubitelji njihov umjetnickih izrazavanja na Youtubu smo zbog zlocestog Assada i njegove privatne vojske koju neki nazivaju Sirijska Arapska Armija, ostali zakinuti za predivne prizore dekapitacije kojima su nas uveseljavali nasi "umjereni" teroristi poznati borci za ljudska prava .

KA
Kameni
09:32 14.12.2016.

SAD traži prekid vatre kako bi se izvukli civili, Rusi na to ne pristaju. Ma ja sam davno rekao da tamo nije ni bilo pobunjenika, sve civili i da se njima netrebaju dijeliti hrvatske strojnice. A sad sta je tu je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije