Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVO SE NE DOGAĐA ČESTO

Krijumčar preko Maljevca pokušao prokrijumčariti migranta, a onda napravio glupost pred policijom

Na GP Maljevac stroge kontrole zbog koronavirusa
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
14.09.2021.
u 10:18

Migrant je ispričao policajcima kako je u jednom kampu upoznao zemljaka iz Pakistana koji mu je za 3000 eura obećao srediti krijumčarenje preko Hrvatske i Slovenije do Italije.

Slučaj krijumčarenja migranta koji se dogodilo 17. veljače preko graničnog prijelaza Maljevac zasigurno će ući u anale hrvatske policije. 

Naime, krijumčar migranta, 50-godišnji Albanac s prebivalištem u Italiji, usred bijela dana pokušao je prevesti čovjeka iz Pakistana u Hrvatsku i to u prtljažniku svojeg Forda Focusa.

Način na koji je to učinio ostat će zapamćen. Neposredno prije prijelaza zaustavio je vozilo. Tada se migrant sa suvozačkog sjedala premjestio u prtljažnik naočigled graničnih policajaca, a onda su tako krenuli prema prijelazu, prenosi KAportal. 

U optužnici koja je podignuta protiv njega navodi se da je "17. veljače oko 12.58 sati, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi ilegalnim prijevozom stranog državljanina, za točno neutvrđeni novčani iznos, automobilom marke Ford Focus u čijem se prtljažnom prostoru nalazio ilegalni migrant, državljanin Pakistana kojega je prethodno istoga dana u jutarnjim satima preuzeo na području Velike Kladuše, pristupio graničnoj kontroli na ulazu u RH, pa je dalje spriječen od policijskih službenika".

Osumnjičeni krijumčar branio se šutnjom prilikom ispitivanja. 

Policijski službenici u izvješću su opisali kako su tog dana vidjeli Ford koji se zaustavio oko 450 metara prije granice, nakon čega su iz vozila izašle dvije osobe, otvorile prtljažni prostor u koji je potom ušla jedna osoba, a drugi je vozilo dovezao do graničnog prijelaza. Policajci su potom kontrolirali vozilo i našli migranta u prtljažniku. 

Migrant je ispričao policajcima kako je u jednom kampu upoznao zemljaka iz Pakistana koji mu je za 3000 eura obećao srediti krijumčarenje preko Hrvatske i Slovenije do Italije. Oni su se dogovorili  da će "račun" podmiriti njegova obitelj iz Pakistana kada se domogne Italije,  prenosi KAportal. 

Dogovorenog dana pokupio ga je vozač, došli su do granice, a tada mu je vozač savjetovao da se skloni u prtljažnik samo dok ne uđu u Hrvatsku. No uhitila ih je hrvatska policija. U mobitelu krijumčara pronađene su poruke na kojima su vidljivi dogovori u vezi s krijumčarenjem i lokacije na kojima ga je preuzeo krijumčar. Brojeve dvojice krijumčara spremio je pod imenima "Papo Spania" i "Ricky".

VIDEO: Beroš zaposlenima u zdravstvu: Na radno mjesto moći ćete doći pod jednim od tri uvjeta!

Komentara 2

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
11:51 14.09.2021.

Hahaha evo kako snimiti gledanu komediju za TV.. Uzmite materijal iz stvarnoga života 😂

Avatar StormRaider95
StormRaider95
10:33 14.09.2021.

Ja ću samo onaj članak ispod "Lijepa dama" 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije