Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešo Beljak:

'Plenković vjerojatno želi poništenje izlaska iz arbitraže. A to ne bu išlo'

Krešo Beljak
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
14.09.2017.
u 13:53

HSS ne želi biti smokvin list za nesposobnu hrvatsku vanjsku politiku, rekao je Beljak

Predsjednik oporbene Hrvatske seljačke stranke HSS Krešo Beljak izjavio je prije sastanka premijera Andreja Plenkovića s čelnicima parlamentarnih stranaka da predsjednik vlade vjerojatno želi konsenzus o poništenju odluke o izlasku iz arbitraže.

"Odluka arbitražnog suda nije jednostrana, ne možemo reći da je Slovenija u tome bila preferirana, to je kompromisna odluka. A čini mi se da je problem to što je Sabor donio odluku da se izlazi iz arbitraže pa bi sada Plenković htio da mi tu odluku u Saboru poništimo", kazao je Beljak novinarima. "A to ne bu išlo", dodao je.

HSS ne želi biti smokvin list za nesposobnu hrvatsku vanjsku politiku koja se ne zna postaviti prema Sloveniji, ni prema Mađarskoj, BiH, Srbiji, nastavio je Beljak. "Oni su dobili povjerenje građana da rade, a ako to ne znaju, nek' raspišu izbore".

On osobno smatra da sa Slovenijom uopće ne bi trebalo razgovarati dok ne "makne onu grozomornu žicu na granici koja ne služi ničemu, osim za zaplitanje životinja", rekavši da bi takav potez trebao biti prvi dobrosusjedski čin.

Komentirajući sjednicu slovenskog parlamentarnog odbora za obranu, Beljak je rekao da ju je sazvao "dječarac kojeg ni u Sloveniji nitko ne shvaća ozbiljno".

Vođa oporbe, Davor Bernardić iz SDP-a, kazao je da su na sastanak došli kako bi ih premijer informirao o stanju odnosa sa Slovenijom. "Drago mi je da je došlo do toga jer sam prije devet mjeseci pozivao na razgovor oko rješavanja ključnih hrvatskih problema i drago mi je da su premijer i HDZ prepoznali da se važne stvari u RH moraju rješavati konsenzusom", kazao je Bernardić prije sastanka.

Komentara 78

AN
Antiflašist
14:41 14.09.2017.

Zato i jesmo tu gjde jesmo, jer nam u visokoj politici mogu opstati krimosi poput krese pajser beljaka.

DU
Deleted user
14:20 14.09.2017.

Bože dragi kakvoj vi budaletine dajete pozornost

ST
stefj
14:05 14.09.2017.

Ha, ha, Beljak... Jak na riječima (i pajseru), no kada će trebati uskratiti podršku premijeru, "koncenzusom" će se dogovoriti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije