Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada ostala bez PR-a

Macanu presudio tvit o dočeku vatrenih

Krešimir Macan
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
19.07.2018.
u 18:22

Iz Vlade je jučer samo kratko priopćeno da je Krešimir Macan otišao na osobni zahtjev, a on jučer nije bio dostupan za izjave medijima.

Ni punih sedam mjeseci otkako je postao premijerov posebni savjetnik za strateško komuniciranje, Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen te dužnosti. Njegovim odlaskom, odnosno smjenom, Vlada je službeno ostala bez ikakva PR-a jer još nije dovedena ni zamjena za bivšu glasnogovornicu Vlade Sunčanu Glavak, koja je otišla u Sabor kao zamjena ministru Darku Horvatu.

Tvit o državnom udaru

U trenutku kada je Hrvatska slavila nogometne viceprvake, Macan se upustio u dijeljenje i raspravu na Twitteru o postu u kojem je pisalo:

Državni udar @DalicZlatko i ekstremne desnice. Znači Francuze je dočekao predsjednik. @HNS_CFF nije dozvolio ni @KolindaGK ni @VladaRH ni @AndrejPlenkovic da budi na dočeku, ali su zato ugurali Thompsona i ustaštvo. Meni ovo miriše na meki ustaški državni udar”, na što je Macan (označen u toj objavi) odgovorio – “koji nije uspio”. Dio komentatora na društvenim mrežama burno je reagirao na tu opasku, tada još premijerova savjetnika, koja je u konačnici, očito, presudila da Macan ode iz Banskih dvora.

Macan je nakon tog famoznog tvita pokušao “popeglati” stvari pa je objavio priopćenje u kojem je konstatirao da je na svojem osobnom profilu na Twitteru ironično prokomentirao jedan status čiji on nije bio autor. Napisao je da se pokušava konstruirati da je on prozivao izbornika i igrače, ali da je suprotno tome izrazio zadovoljstvo što je doček vatrenih bio spektakularan i bez incidenata te da je takva slika Hrvatske otišla u svijet. Krešimir Macan dijelu HDZ-ovaca otpočetka nije bio prihvatljiv jer su ga promatrali kroz prizmu lijevog PR-ovca koji je uglavnom u kampanjama radio za HDZ-ove oponente pa jučer nisu žalili zbog njegova odlaska.

Ležerni komentari

No, treba reći i da je Macan imao znatno bolju komunikaciju s novinarima od prethodnih PR-ovaca u Vladi. Njegovao je ponešto osebujniji stil ponašanja na društvenim mrežama, za jednog savjetnika premijera, jer se nije libio dijeliti ni karikature na račun predsjednice RH ili pak ležerno komentirati politička zbivanja.

Jučer, nakon što je razriješen, na Twitteru je objavio pjesmu Jinxa “Idem tamo gdje je sve po mom”, a locirao se na Lopudu. Macan je u Vladu došao iz agencije Manjgura, koju je osnovao i u kojoj je prije dolaska u Banske dvore bio direktor. Budući da nije bio dužnosnik, zakon mu ne priječi da se odmah vrati u svoju agenciju.

 

 

 

Komentara 187

KO
koraknaprijed
15:28 19.07.2018.

Čuj na osobni zahtjev ha , ha kako da ne, Bilo je nešto ovako; Odlazi sam ili te ja tjeram.

Avatar Mirko224
Mirko224
15:30 19.07.2018.

Moš mislit na osobni zahtjev.HA HA HA HA.

AP
ante_pustinjak
15:28 19.07.2018.

mali krešo napunio gaće od straha! sad mu još preostaje ravno preko drine, iskustva za to ima i previše a tamo će ga primiti raširenih ruku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije