Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČIN U KORENICI

Krenuo u Hrvatsku ostvariti svoja prava pa uhićen za ratni zločin

Zatvor
Arhivska fotografija
17.03.2010.
u 09:12

Dušan Đanković (66) tereti se da je od 1991. do 1995. godine na području Korenice počinio kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog pučanstva i ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.

KORENICA - U utorak je uhićen 66-godišnji hrvatski državljanin Dušan Đanković s područja Plitvičkih Jezera zbog osnovane sumnje da je kao pripadnik paravojne formacije tzv. Milicije RSK, od 1991. do 1995. godine na području Korenice počinio kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog pučanstva i ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, zbog čega je protiv njega podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Gospiću.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon kojeg će Đanković biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću. 

Đanković je, kako doznajemo, bio jedan od glavnih zapovjednika zloglasnog zatvora u Korenici za SAO Krajine gdje su bili zarobljeni mnogi Hrvati, ali i Srbi, a na taj je položaj došao jer je prije Domovinskog rata bio pripadnik MUP-a.

U redarstvenoj akciji Oluja izbjegao je u BiH, na područje Banja Luke. U Hrvatsku se nije godinama vraćao sve do prije nekoliko dana, kada se odlučio vratiti da bi pokušao ostvariti svoja prava. Policija ga je uhitila jer je na popisu onih koji su vodili oružanu pobunu protiv RH.

Komentara 9

OB
-obrisani-
09:25 17.03.2010.

Vidi ti servskog licemjera,došo po domovnicu pa da mu se da penzijica i zaostaci, pa de mi malo kuću popravite-nisam bio 15g pa se malo zapustilo... Sad ćeš ostvarit pravo da malo opereš savjest u zatvoru. Ako naše pravosuđe ne primjeni neki oprost.

OB
-obrisani-
09:28 17.03.2010.

Ali malo mi je sumnjivo, već je par slučajeva uhapšenih četnika sada će sigurno i koji branitelj put zatvora. Obično to tako ide u RH.

PE
petracan
07:25 18.03.2010.

Rumba , u potpunosti se slažem s tobom... , čak i da nebude u kako ti kažeš prdekani , neka 5 godina svako jutro i svaku večer nosa na štapu Hrvatski barjak i pjeva Lijepu našu , taj će za mjesec dana riknuti. Ali ja bi ga uz taj barjak i pjevanja himne , svaku jesen kad završi sezona kupanja i požara na jadranu (za koje ja vjerujem da podmeću ti šatroobrijani) , lijepo ono što je izgorjelo nek pošumljava , uz dnevno litru mlake vode i frtalj kruha starog tjedan dana , i tako najmanje 5 godina , poslije mislim da mu više nikad nebi pala na pamet kakva srbendsa krajina !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije