Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELA DEMOBILIZACIJA

Prizemlje Arene Zagreb ispraznili, miče se svih 750 kreveta

Demobilizacija Arene
Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite/Facebook
1/4
04.05.2020.
u 20:31

Dođe li ipak do kritične situacije, ovaj prostor u bolnicu se opet može pretvoriti za svega nekoliko dana

Tristotinjak kreveta spakirano je danas i pripremljeno za transport u skladište. Pražnjenje Arene Zagreb počelo je danas, i to od prizemlja, odnosno njena partera, kao što je Večernji list prvi pisao. Iz zdanja na zagrebačkom Laništu planira se ukloniti svih 750 kreveta, koliko ih se ondje proteklih tjedana nalazilo.

– Zbog razvoja epidemije koronavirusa i potrebe za smještajnim kapacitetima, Arena je od ožujka prenamijenjena u bolnicu za lakše oboljele od virusa. Raspremanje i slaganje kreveta obavljaju pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb – kazali su iz MUP-ova Ravnateljstva civilne zaštite pa dodali da će se kreveti odvesti u skladište civilne zaštite.

Podsjetimo, u Nacionalnom stožeru, ali i u Gradu Zagrebu već su kazali kako kapaciteta sad ima dovoljno u KB Dubrava, pa potrebe za krevetima u Areni nema, a dođe li ipak do kritične situacije, ovaj prostor u bolnicu se opet može pretvoriti za svega nekoliko dana.

FOTO Arena je bila spremna za prihvat i do tisuću oboljelih od korone

Demobilizacija Arene
1/11

– Dobro je što na kraju u Areni nitko nije morao boraviti, ali sad je moramo prazniti po redu jer ima u njoj i zadužene opreme te ostale logistike koju se treba pažljivo opet preseliti – rekli su nam prije u Nacionalnom stožeru za civilnu zaštitu, u kojem su, kao jedan od razloga za preseljenje, spominjali i troškove hladnog pogona koji se moraju podmiriti Holdingu. Iz ovog gradskog komunalnog diva kazali su nam, pak, kako se za boravak kreveta u Areni ne plaćaju posebni cehovi.

– Zagrebački holding je fakturirao samo stvarno nastale režijske troškove mobilizacije objekta, kao i mobilizacije tehničkog osoblja – rekli su iz Holdinga. Arena Zagreb je u svojevrsnu bolnicu pretvorena na temelju Odluke Ravnateljstva civilne zaštite, koja je donesena 15. ožujka. 

>> VIDEO Postavljanje bolničkih kreveta u Areni

 

 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
21:17 04.05.2020.

Pare su se okrenule.Vidimo se kada počne 2 val.Valjda će biti još para za najam dvorane koja će naravno opet ostati prazna.

AA
aabbcc
12:38 05.05.2020.

Ne kontam stave krevete i eto ti gotova bolnica mos citav dan da biras krevet . Da bar ima stolica pored kreveta da se covjek odmori.

Avatar CarolUI80
CarolUI80
23:31 04.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­t­ok︆­.︆­c︆­o︆­m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije