Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vučković uoči otvaranja Međunarodne konferencije o kršu:

'Kreće dugoročni zakup šumskog zemljišta u svrhu pašarenja'

Marija Vučković
Dusko Marusic/PIXSELL
28.10.2019.
u 10:35

Riječ je o područjima u kojima je teže živjeti i teže je zarađivati. Zato se i ta područja kroz naš program ruralnog razvoja drukčije podržavaju sa većom pojedinačnom potporom po hektaru, kazala je ministrica poljoprivrede

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uoči otvaranja prve međunarodne konferencije o kršu - projekt krš u Šibeniku, na kojoj će se raspravljati o krškom području, izazovima opstanka, ekonomiji krša, najavila je dugoočekivani natječaj za dugoročni zakup šumskog zemljišta u svrhu pašarenja.

"Važno je da se ova teme o krškim pašnjacima otvara. Riječ je o vrlo važnom području, u godinama možda i zanemarenom području. Zadovoljna sam što danas mogu i najaviti dugoočekivani natječaj za dugoročni zakup šumskog zemljišta u svrhu pašarenja. To su naši poljoprivrednici i stočari dugo čekali", kazala je ministrica.

"To je važno za osam hrvatskih krških županija pa se nadam da će to pomoći realizaciji odnosno davanju ovog značajnog resursa poljoprivrednicima u svrhu povećanja stočarske proizvodnje ali i opstojnosti stanovništa na području gdje nije lako živjeti. Riječ je o ruralnim pdručjima, područjima koja imaju dodatna ograničenja. Riječ je o područjima u kojima je teže živjeti i teže je zarađivati. Zato se i ta područja kroz naš program ruralnog razvoja drukčije podržavaju sa većom pojedinačnom potporom po hektaru. Moram napomenuti da ćemo mi u Ministarstvu podržati sve naše stočare, da ćemo požuriti dodjelu resursa", kazala je ministrica.

"Naglasila bih mjeru 13 programa ruralnog razvoja kroz koju je dosad  uloženo, od kada je započela 2015. godine milijardu i četiristo milijuna kuna", dodala je.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:23 28.10.2019.

Distribucija poticaja lokalnim hadezeovcima i ništa drugo. Ozakonjen kriminal je puno gori od kriminala koji je izvan zakona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije