Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedva dočekali

Građani pohrlili u kafiće: Nisam očekivao ovakvu navalu, ali drago mi je da ponovno radim

Zagrepčani nakon tri mjeseca ponovo uživaju u kavi na terasama kafića
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/14
01.03.2021.
u 13:01

– Obožavam Zagreb jer ima dušu, a kava oko Cvjetnog mi je poseban gušt koji ne propuštam – rekla nam je raspoložena Vukovarka.

Kao što je i najavljeno, u ponedjeljak ujutro na snagu je stupilo novo ublažavanje mjera pa su otvorene terase zagrebačkih kafića. Većina terasa u centru grada otvorili su rano ujutro, a do podneva su kafići u strogom centru grada bili krcati pa se prazno mjesto na terasi nalazilo teško. Mnogi su otvorili već rano ujutro, pa tako i terasa kafića Golf u Preradovićevoj.

– Imali smo akciju sve kave po sedam kuna do 10 sati pa je već ujutro bilo ljudi. Iza deset je malo stalo, ali sada smo opet puni – zadovoljno će Golfov konobar Filip Martinčević.

Na špici u Preradovićevoj već oko 11 sati teško je bilo pronaći prazan stol, a građani svih dobnih skupina s osmjesima na licima uživali su u druženju uz omiljeni crni napitak. Lena Vratarić je iz Vukovara, a u Zagreb je došla u posjet sinu. Tempirala je da dođe baš danas kako bi moga svjedočiti otvaranju terasa.



– Obožavam Zagreb jer ima dušu, a kava oko Cvjetnog mi je poseban gušt koji ne propuštam. Svima nam je nedostajao socijalni kontakt. Jako sam sretna jer se konačno osjećamo kao ljudi – rekla nam je raspoložena Vukovarka.

I ostatak naših sugovornika nije skrivao sreću i zadovoljstvo što konačno mogu sjesti na terase omiljenih kafića u društvu onih s kojima se dugo nisu vidjeli.

01.03.2021., Zagreb - Od danas su uz pridrzavanje epidemioloskih mjera otvorene terase kafica. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Prepuna je bila i zagrebačka Tkalčićeva u kojoj su terase također bile krcate, osobito one na sunčanoj strani ulice.

– Otvorio sam ujutro i od tada ne stajem. Nisam očekivao ovakvu navalu, ali drago mi je da ponovno radim – rekao nam je konobar u kafiću Prestige.

Na ulicama metropole ponovno je žamor i gibanje kao u vremenima prije ''novog normalnog''. Zagreb je prodisao.

 

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Asterix
Asterix
14:34 01.03.2021.

Kako se žena iz članka osjećala dok nisu radili kafići ako se sada ponovo osjeća kao čovjek.

ST
stefj
13:56 01.03.2021.

Već gledamo napade oštromjeraša čim je dozvoljena kava za van, koliko će tek sada biti halabuke. Ko da su bircevi leglo zaraze...

Avatar svinjski_biser
svinjski_biser
13:19 01.03.2021.

odlično, tako treba! nažalost, "podrumaši" na iglama💉🤣🤣🤣🤣💉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije