Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašavanje

Krava 'Vanda' upala u potok, izvukli je vatrogasci

Krava Vanda
M.Šantoši/PIXSELL
30.05.2010.
u 17:10

Kravu 'Vandu' tešku oko 600 kilograma, koja je lutajući poljem pala i zaglibila u potoku, vatrogasci su izvukli pomoću remena za podizanje tereta.

Višesatni pokušaji obitelji Mlinarić i susjeda, da danas iz obližnjeg potoka Čađavica, u selu Gornji Miholjca nedaleko Slatine, izvuku zalutalu kravu 'Vandu' nisu pokazali rezultate, pa su se obitelj za pomoć obratila slatinskoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi.

Iako su danas imali pune ruke posla, oko ispumpavanja podruma i čišćenja kolnika u Slatini i selu Kozice koje je pogodio prolom oblaka, vatrogasci su se odazvali pozivu.

Kravu  'Vandu' staru 2 godine i tešku oko 600 kilograma, koja je lutajući poljem pala i zaglibila u potoku, vatrogasci su izvukli pomoću remena za podizanje tereta i protupožarnih vatrogasnih ljestava.

Mještani tvrde da su kravu pokušali izvući vežući joj konopac oko rogova, ali nije išlo. Potom su to isto pokušali uz pomoć poljoprivrednog traktora, ali ni od traktora, zbog strmine obale potoka veće od 4 metra, nije bilo koristi.

Vatrogasci su to učinili za petnaestak minuta i tako kravi 'Vandi', koja je od višesatnog lutanja po rijeci bila iznemogla, zasigurno spasili život.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije