Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEKENIK

Krao šumu, pretukao vlasnika koji ga zatekao u krađi te mu prijetio

Sisak: Nakon što je ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu, otac napadača pušten na slobodu
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/2
14.01.2021.
u 13:02

Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe, teške tjelesne ozljede, oštećenja tuđe stvari te prijetnje nakon čega je osumnjičenik ispitan u ovom državnom odvjetništvu.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak prvotno 7. siječnja 2021. iz privatne šume nedaleko Pešćenice, na području Lekenika, u vlasništvu 50-godišnjeg hrvatskog državljanina, otuđio stabla hrasta i oštetio ga za oko 20.000,00 kuna, a kada je 11. siječnja 2021. ponovno došao u navedenu šumu i tamo zatekao 50-godišnjeg vlasnika, fizički je nasrnuo na njega i udarao ga po glavi i tijelu pri čemu mu je zadao teške tjelesne ozljede. Osumnjičenik je, osnovano se sumnja, pritom i ozbiljno prijetio oštećeniku te mu oštetio prozorsko staklo na vozilu.


Osumnjičeni 41-godišnjak je ispitan, nakon čega je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja odnosno dovršenja kaznenog djela ili počinjenja težeg kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor.

Komentara 1

MC
Mcro
13:22 14.01.2021.

Mi smo nakon desetak godina uspjeli vratiti svoje šume koje su prisvojili daljni rođaci, neki pra pra pra djed je imo imanje sa šumama i tako se to djelilo i nasljeđivalo.. Ali i dalje su to ogromni prostori šuma.. Rođaci su angažirali susjede da im potpišu za sud da je to sve njihovo i takva je bila presuda godinama dok se nije pokrenilo sređivanje papira u općini.. Al pored državni šuma krast privatnoj osobi, to pohlepno đubre treba zatuć

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije