Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANOST

Kraljevina Maroko otvorila počasni konzulat u Rijeci

Maroko
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/7
03.12.2015.
u 23:14

Asad Sabo Ajel: Hrvatska je zemlja koja napreduje, ovdje sam studirao i nikad se nisam osjećao strancem

Prigodnom svečanošću veleposlanik Kraljevine Maroko u Hrvatskoj Moulay Abbes Kadiri večeras je otvorio počasni konzulat Kraljevine Maroka u Rijeci. Na dužnost počasnog konzula imenovan je Asad Sabo Ajel. Predstavljajući konzula marokanski veleposlanik je istaknuo da je riječ o stručnom i iskusnom poslovnom čovjeku kojega je zbog njegove povezanosti sa Hrvatskom nazvao "arapskim Hrvatom".

- Rijeka nije bila slučajan izbor za otvaranje konzulata. Ima izvanredni položaj za ulaz i izlaz robe u Europu i iz Europe i najveća je hrvatska luka – rekao je veleposlanik Moulay Abbes Kadiri dodajući da je Maroko zainteresiran za hrvatske proizvode, prvenstveno  brodograđevne i drvne industrije, a Hrvatskoj Maroko može ponuditi proizvode kemijske industrije, ribarstva i poljoprivrede. Po imenovanju nove hrvatske Vlade, najavio je veleposlanik, očekuje se potpisivanje sporazuma o uspostavi hrvatsko-marokanskog poslovnog vijeća čija će  zadaća biti jačanje poslovnih odnosa dviju zemalja.

- Hrvatska je zemlja koja napreduje, ovdje sam studirao i nikad se nisam osjećao strancem. Predstavljati Maroko u Rijeci i Primorsko – goranskoj županiji znači mi više od časti, to je dužnost i odgovornost – kazao je Asad Sabo Ajel. Počasni konzul je Iračanin, supruga mu je Marokanka, i, rekao je, i Maroko smatra svojom domovinom.

>> Svečano otvoren Konzulat Republike Srbije u Vukovaru

>> Turski prosvjednici pobrkali konzulate i jajima gađali pogrešnu zgradu

Komentara 3

BA
barbaizamerike
23:59 03.12.2015.

prvo dzamija sad I konzulat ne mirise na dobro

PA
partizancina
10:55 04.12.2015.

pozor....i hrvatska je zacrtana u crni kalifat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije