Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENI ZA OPĆEOPASNU RADNJU

Krali bakrene cijevi, prekinuli dotok struje i ugrozili živote 20-ak COVID pacijenata

KBC Rijeka
Goran Kovacic/PIXSELL
30.12.2020.
u 15:08

Tereti ih se da su 7. prosinca između 2 i 3.10 u blizini zgrade Kliničkog bolničkog centra Rijeka (Odjela za neurokirurgiju) isjekli izolaciju bakrenih cijevi, a potom i presjekli više vodova električne energije

Zbog ugrožavanja života COVID bolesnika, što je okarakterizirano kao općeopasna radnja  te zbog krađe optuženi su državljanin Hrvatske (34) i državljanin Kosova (29), a optužnicu je protiv njih podiglo Općinsko državno odvjetništvo u  Rijeci. 

Tereti ih se da su 7. prosinca između 2 i 3.10 u blizini zgrade Kliničkog bolničkog centra Rijeka (Odjela za neurokirurgiju)  isjekli izolaciju bakrenih cijevi, a potom i presjekli više vodova električne energije.

Takvim postupanjem su prekinuli opskrbu električnom energijom uređaja koji reguliraju protok zraka u respiratore za pacijente koji boluju od COVIDA-19 čime su  ugrozili živote 20-ak pacijenata.

Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da im se produlji istražni zatvor koji im je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Ključne riječi

Komentara 7

RI
ribar110
17:28 30.12.2020.

Ma ovome s kosovskim državljanstvom izgon za stalno. Pa tko će to hraniti, zatvori su i ovako puni. Na Kosovo natrag pa tamo kradi žice ako ih ima.

PO
podbadalo
17:17 30.12.2020.

Nije li to ubojstvo u pokušaju?

DU
Deleted user
14:22 04.01.2021.

Da nisu oni koji vole prodavati metal?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije