Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU NA SIGURNOM

Lažna uzbuna: Pilot slučajno aktivirao gumb koji signalizira otmicu zrakoplova

Foto: Screenshot Twitter
1/3
06.11.2019.
u 20:00

- Na letu Amsterdam - Madrid danas poslijepodne greškom je aktivirano upozorenje koje pokreće protokole u slučaju otmica zrakoplova. Ništa se nije dogodilo, svi su putnici sigurni i zdravi te čekaju da uskoro polete. Duboko se ispričavamo - tvitali su iz tvrtke Air Europa

Nizozemska vojna policija poslana je na aerodrom u Amsterdamu gdje je u jednom zrakoplovu primjećena 'sumnjiva situacija'. Potvrdili su to i iz zračne luke Schiphol, ali i sama policija, a zbog izvanredne situacije prekinuto je i zasjedanje parlamenta.

Nakon što su su se putnici ukrcali, kapetan aviona je aktivirao gumb koji signalizira da je u tijeku otmica aviona, doznaje NOS News.

Prema najnovijim informacijama, putnici i posada su iskrcani iz aviona i svi su na sigurnom. Španjolska zrakoplovna tvrtka poručila je da se ipak radilo o lažnoj uzbuni.

- Na letu Amsterdam - Madrid danas poslijepodne greškom je aktivirano upozorenje koje pokreće protokole u slučaju otmica zrakoplova. Ništa se nije dogodilo, svi su putnici sigurni i zdravi te čekaju da uskoro polete. Duboko se ispričavamo - tvitali su iz tvrtke Air Europa.

- Kraljevska vojna policija Nizozemske (Marechaussee) trenutno istražuje situaciju u avionu na aerodromu Schiphol u Amsterdamu. Nastavit ćemo vas obaviještavati - poručili su ranije iz zračne luke Schiphol na Twitteru.

Policija se također oglasila putem Twittera poručivši kratko da istražuju sumnjivu situaciju i da će izvijestiti o detaljima nakon što budu imali više informacija.

Lokalni mediji pišu da je incident prijavljen u zrakoplovu na terminalu D. Na mjesto događaja stigle su specijalne snage, a na Twitteru su se čak pojavile i poruke da bi i F-16 trebao poletjeti kako bi osigurao sigurnost, ali glasnogovornik ministarstva obrane to je demantirao.

O intervenciji svjedoče i putnici koji se nalaze na mjestu događaja. Naveli su da je policija blokirala dio zgrade te da postoji mogućnost da se radi o otmici ili pokušaju otmice aviona.

Izdano je upozorenje razine GRIP-3 koje označava opasnost za građane na području čitavog grada.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
20:38 06.11.2019.

Bit ce da je neki doktor ili inzinjer odlucio malo promijeniti vozni red....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije