Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šlamperaj

Kradljivci janjaca pojeli su pola plijena

janjci
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
27.08.2015.
u 15:35

Ukrali su i jedno tek ojanjeno janje, ali nisu znali što bi s njim pa su ga putem izbacili na cestu, kaže vlasnica A. Slobođanac

Vrata farme bila su provaljena, ispred njih su ostali tragovi širokih guma. Staja je bila gotovo prazna, 15 janjaca nestalo je pod okriljem noći.

Na poljskom je putu ležala samo registarska pločica, otpala s kombija, i to posuđenog i upravo je ona istražitelje dovela do lopova. Prizor je to koji je zatekao Željko Slobođanac kada je jutro kasnije, 21. svibnja 2013. stigao pred svoju farmu u Budrovcima nedaleko od Đakova. Istraga je dovela do Antuna Lipara iz Selaca Đakovačkih koji je do tada, sa 26 godina, već imao “pozavidan” policijski dosje. Odslužio je četiri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva 2009. Bio je već iza rešetaka kada mu je u veljači 2010. izrečena i kazna od osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, zbog teške krađe. Zbog krađe janjaca osuđen je nedavno u Osijeku na sedam mjeseci zatvora, ali uvjetno na dvije godine. Sudi mu se i zbog “dilanja” droge.

– Ukrali su i jedno tek ojanjeno janje, ali nisu znali što bi s njim pa su ga putem izbacili na cestu. Netko ga je poslije našao – prisjeća se vlasnica Ankica Slobođanac. Priznali su krađu janjadi. Neke su, kažu, prodali, a neke pojeli.

– Žao mi je. Borim se za život i radim u šumi gdje se izvlače drva za ogrjev i tako se prehranjujem. Brinem se i o majci. Ponudio sam vlasniku odštetu, pristao je da mu platim u ratama – branio se Lipar na sudu.

– Već smo digli ruke od toga! Tko će nam platiti? On je stalno po zatvorima, nezaposlen je i nema imovine – sumnjičava je Ankica Slobođanac. Sud je u presudi istaknuo kako je Lipar više puta osuđivan.

Komentara 3

MM
mmiocic
04:50 28.08.2015.

Koga čega, janjetne... Komu, čemu, menin... S kin, s čin, s kapulcon mladon... A ža je meni ljudi koji se brinu pa im neko sve pokrade.

ST
Stipan
14:08 31.08.2015.

Taj je znači pojeo i moje kulenove i šunke iz satnice đakovačke !

Avatar dobry
dobry
05:52 28.08.2015.

Pod hitno pretresti sator u Savskoj 66 !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije