Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malo novooboljelih

Kozlevac: Trend je dobar, u Istri postupno planiramo i pojedine manifestacije

Dino Kozlevac
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
18.05.2021.
u 10:36

Dogovoreno je da će se Sa(n)jam knjige održati početkom lipnja, da će Vinistra biti sredinom lipnja, u srpnju i Pulski filmski festival, a kako stvari stoje, održat će se i ATP teniski turnir u Umagu.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je u utorak da je epidemiološka situacija takva da će se u Istri uskoro moći planirati i pojedine manifestacije, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

"Trend je dobar, epidemiološka situacija u Istri je takva da će se se uskoro moći planirati i pojedine manifestacije, naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera",  istaknuo je Kozlevac.

Rekao je i da su svaki dan u komunikaciji s organizatorima raznih manifestacija. Tako je, kaže Kozlevac, dogovoreno da će se Sa(n)jam knjige održati početkom lipnja, da će Vinistra biti sredinom lipnja, u srpnju i Pulski filmski festival, a kako stvari stoje, održat će se i ATP teniski turnir u Umagu. Međutim, dodao je, kakav će biti epidemiološki okvir, to će se još vidjeti i definirati.

U Istri je u utorak potvrđeno troje novozaraženih u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 557 uzoraka briseva na COVID-19, dok su u pulskoj bolnici umrle dvije osobe pozitivne na COVID-19, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite. U međuvremenu, od jučer se oporavilo osam osoba, dok je u mjerama samoizolacije 1567 osoba. U pulskoj Općoj bolnici na Odjelu za infektologiju na liječenju su 53 osobe, od toga je šest osoba u respiracijskom centru. Nažalost, u protekla 24 sata u bolnici su umrle dvije COVID-19 pozitivne osobe, 1931. i 1935. godište, s pridruženim kroničnim bolestima.

Video – Protivnici maski i mjera prosvjedovali diljem Hrvatske: Oni koji su ovo zakuhali bit će osuđeni

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
11:01 18.05.2021.

Kozlevac: Trend je dobar, u Istri postupno planiramo i pojedine manifestacije u potporu balkanskom koronavirus turizmu.

EB
EBERT
13:19 18.05.2021.

Trend je dobar. Samo vasi najblizi Turisti iz Austrije moraju u Karantenu 14 dana kad se vrate doma.Toliko ste dobri . Jos uvijek rizicna zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije