Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekologija

Koze 'dobile otkaz' jer su iza sebe ostavljale previše gnojiva

koza
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
29.02.2016.
u 08:13

Cijelo stado pušteno je u parku Minto-Brown koji se nalazi na otočiću.

Gradske vlasti u Salemu u američkoj državi Oregon unajmile su 75 koza kako bi im obavile jedan sasvim specifičan posao. Kako oni koji uređuju parkove i druge zelene površine u gradu nikako nisu uspijevali iskorijeniti izrazito invazivne uvezene biljne vrste, gradski oci dosjetili su se da su upravo koze najbolje za iskorjenjivanje armenske kupine i engleskog bršljana.

Cijelo stado pušteno je u parku Minto-Brown koji se nalazi na otočiću. Vrlo brzo koze su se udomaćile, a posjetitelji taj park više nisu mogli zamisliti bez njih. No nakon nekog vremena gradski su oci odlučili kozama “dati otkaz” i to zato što su iza sebe ostavljale pretjerano pognojena područja. 

>> Skromnom tinejdžeru koji nije želio ni računalo niti bicikl ispunila se želja

Komentara 3

OK
okvarbudovič
10:02 29.02.2016.

tko jede taj i s..e

RA
ranko75
09:16 29.02.2016.

Svuda ima idiota.Ne odgovara im kako je Bog stvorio prirodu.Trebali su ti gradski oci sami svojerucno da stave svakoj kozi pampur u dupe da ih zacepe straga, a jos bolje da ne rashoduju pampure uludo da ih zacepe sopstvenim pampurom.. Njima nista ne bi bilo,za bolje i nisu, a koza bi mi bilo zao.

NE
Nepokolebljiv
09:50 29.02.2016.

Ignorancija vlada svijetom kroz neznalice na vlasti!Ako se zeli unistiti mnogo korova mora se proizvesti mnogo krajnjeg proizvoda. Osnovni zakon fizike lijepo kaze da nesto ne moze nestati ili iz nicega nastati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije