Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika

'Kovaču je isticanje podrške Zagreba bio minus'

'20.06.2013., Cakovec- Konstituirana zupanijska skupstina Medjimurske zupanije. Mladen Novak (SDP), predsjednik zupanijske skupstine.  Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
24.10.2013.
u 08:12

Novak ističe da podjela između Čakovca i općinskih ogranaka na unutarstranačkim izborima, o kojoj se govori, nije bila "tako oštra"

 

- Stjepan Kovač i ja bili smo prijatelji i kolege i prije ovih izbora, a bit ćemo to i nakon moje pobjede - kaže Mladen Novak (53) iz Slakovca pokraj Nedelišća, koji je na SDP-ovim izborima za predsjednika županijske organizacije s dvjestotinjak glasova pobijedio čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača (37). Iako je prije izbora poručio da ima podršku Zagreba i županijskog povjerenika Ivana Perhoča, Kovač je izgubio izbore.

- Pitanje je je li mu to isticanje podrške Zagreba bio plus ili minus. Očito je da je bio minus jer bi inače rezultat bio drukčiji. Što se tiče podrške povjerenika Perhoča, pa on je član čakovečke gradske organizacije, pa je logično da podrži kandidata kojega je ta organizacija i predložila - kaže Novak.

Izgleda da još nisu pomirene dvije struje u SDP-u. S jedne je strane čakovečka, a s druge su neki općinski ogranci zbog kojih je vrh stranke prije deset mjeseci i raspustio cijelu županijsku organizaciju, nakon što nisu podržali Ivana Perhoča kao kandidata za župana. Perhoča je Milanović imenovao povjerenikom, a potom i kandidatom za župana. Novak ističe da podjela između Čakovca i općinskih ogranaka na nedjeljnjim izborima nije bila tako oštra. On je, otkriva, dobio trećinu glasova SDP-ovih članova u Čakovcu, što znači da nisu svi Čakovčani glasali za Kovača.

S druge strane, Kovač je pobijedio u Štrigovi, Selnici, Strahonincu... U Donjoj Dubravi je, na primjer, borba bila prilično izjednačena. Pred SDP-om u Međimuju je konvencija 22. studenog, kad će se znati i imena potpredsjednika, predsjedništva i županijskog odbora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije