Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USVOJEN ZAHTJEV USKOK-A

Kovačiću, njegovoj suradnici i stečajnim upraviteljima određen istražni zatvor

Zagreb: Dolazak uhićenih u aferi "stečajni upravitelj" na Županijski sud
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
18.02.2021.
u 15:51

Ostali osumnjičenici su nakon ispitivanja na USKOK-u pušteni da se brane sa slobode

Nakon što je svih 13 osumnjičenika iz najnovije korupcijske afere ispitano na USKOK-u, tužiteljstvo je zatražilo da se istražni zatvor odredi Mihaelu Kovačiću, Aleksandri Mažić te Branku i Ivi Petanjek. Dakle stečajnom sucu Trgovačkog suda u Zagrebu, njegovoj  stručnoj suradnici i stečajnim upraviteljima.

Sudac istrage je tom zahtjevu udovoljio pa je Kovačiću jednomjesečni istražni zatvor određen zbog  opasnosti od ponavljanja  djela, a ostalima i zbog mogućeg utjecaja  na svjedoke.

Zagreb: Dolazak uhićenih u aferi "stečajni upravitelj" na Županijski sud
1/10

Ostali osumnjičenici, među kojima su supruga, sin, brat i nećak Kovačića te majka, brat i suprug Aleksandre Mažić su nakon ispitivanja na USKOK-u pušteni da se brane sa slobode. A to vjerojatno znači da su iznijeli obrane te priznali za što ih se sumnjiči.

Tijekom istrage ispitat će se veći broj svjedoka, a među njima javni  bilježnici i stečajni upravitelji, ali i predsjednik Trgovačkog suda u  Zagrebu.

Kovačića i ostale sumnjiči se da su od 2009.  pa do uhićenja počinili niz korupcijskih djela, odnosno da su izvlačili novac iz tvrtki koje su bile u stečaju.  Sumnja se da su 23 tvrtke oštetili za oko 30 milijuna kuna. Pri tome su  osumnjičenici tvrtke povezane s njima, "zaradili" 20 milijuna kuna. Sam Kovačić sumnjiči se da si je pribavio oko 1,3 milijuna kuna, a novac je trošio na otplate kredita, kupovanje automobila, nekretnina, putovanja...

Komentara 10

Avatar brons
brons
17:07 18.02.2021.

Fini neki ljudi

RS
rasta sev
17:32 18.02.2021.

U Hrvatskoj ništa nova.

DU
Deleted user
20:25 18.02.2021.

svi stečajni upravitelji trebaju pod reviziju .. da ne pričam dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije