Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unutarstranački izbori

Kovač pozvao na promjene: Neka prestane ova politika i agonija neuvažavanja

Miro Kovač
Foto: Josip Regović/Pixsell
14.03.2020.
u 15:38

- Sutra će članovi odlučiti u kojem će smjeru nastaviti razvijati naša stranka, hoćemo li nastaviti s politikom koja ide iz neuspjeha u neuspjeh, iz poraza u poraz, ili će članstvo dati povjerenje onima koji nude zaokret - izjavio je Kovač

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač iz tima Opcija za promjene, poručio je u članovima HDZ-a da izađu na unutarstranačke izbore te daju povjerenje njegovoj opciji koja nudi zaokret i drugačiju politiku HDZ-a. 

- Sutra će članovi odlučiti u kojem će smjeru nastaviti razvijati naša stranka, hoćemo li nastaviti s politikom koja ide iz neuspjeha u neuspjeh, iz poraza u poraz, ili će članstvo dati povjerenje onima koji nude zaokret - izjavio je Kovač na konferenciji za medije. 

Ustvrdio je da njegov tim Opcija za promjene nudi drugačiju politiku HDZ-a i ljude koji svojom moralnošću i integritetom nude ono što je HDZ-u potrebno – autentičnost, vjeru u bolju budućnost i angažman na planu boljitka života za sve naše državljane.

Istaknuo je važnost da glasovanje na unutarstranačkim izborima u HDZ-u bude transparentno i sukladno naputcima Središnjeg izbornog stožera stranke, te da se poštuje načelo slobode savjesti i tajnosti glasovanja.

Kovač je pozvao svog protukandidata i aktulanog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, da na večerašnjem sučeljavanju, koje će se, kazao je, emitirati na RTL televiziji, izrazi protivljenje fotografiranju glasačkih listića i apelira na birače da to ne rade.

- Fotografiranjem glasačkih listića mogao bi se stvoriti dojam da se neke ljude ucjenjuje i da se od njih traži da dokažu za koga su glasovali. To bi bilo loše za demokraciju u HDZ-u i u državi - zaključio je.

Dodao je kako će se izbori, u okolnostima epidemije koronavirusom, provesti poštujući upute Naciolnog i županijskih stožera civilne.

Napominje da svi članovi HDZ-a koji zbog zdravstvenih razloga ne mogu doći na biračko mjesto, imaju mogućnost da do 14 sati to jave izbornom povjerenstvu, pa će im se omogućiti glasovanje u vlastitom domu.

Kovač je kazao da nema nikakva saznanja o autorstvu SMS poruke u kojoj se članovima HDZ-a sugerira da izađu na izbore i podrže "izmiješani tim" s kandidatima iz njegovog te Plenkovićevog tima "Odvažno za Hrvatsku".

- Toga je bilo i prije, toga će biti i sada i u budućnosti. Živimo u digitalnom dobu, ljudi su dovoljno zreli da procjene da oni samostalno donose odluku kome će dati povjerenje, tako da ne očekujem da će ti SMS-ovi utjecati na raspoloženje birače - kazao je Miro Kovač.

Nije želio komentirati navode Plenkovića kako je taj SMS očito došao iz Kovačeva tima "Opcija za promjene", kazavši da se ne želi spuštati na tu razinu i da mu se Plenković čini malo nervozan.

- Bitno je da se sutra dogodi promjena, da članovi HDZ prepoznaju ljude koji žele promjene u HDZ-u i da prestane ova politika i agonija neuvažavanja članstva te da konačno dobijemo vodstvo koje će biti blisko ljudima i uvažavati želje i osjećaje članova HDZ-a - izjavio je je Kovač.

Komentara 2

RI
rimac444
21:25 14.03.2020.

Što bi komunjarska bagra sve dala da vide kovača na čelu HDZ-a

19
195411
18:34 14.03.2020.

Kovacu zasto mijenjati sto je dobro Ti i tvoj tim napustite stranku ako niste zadivoljni i mir bozji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije