Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGALI LISTIĆE

Kovač pomirljivo: Škorić ima pravo na svoj put. Tolušić otkrio kome će dati podršku

Kovač i Stier
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
13.02.2020.
u 15:11

Imam dobru suradnju s Plenkovićem, ali mislim da su ovo stavovi koji su bliže meni, kazao je Tomislav Tolušić

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač novinarima je danas u Saboru odgovarao u nešto mirnijem tonu što se tiče odnosa u stranci uoči unutarstranačkih izbora te pozvao na toleranciju. Komentirao je Petra Škorića koji je prvo podržavao njega da bi jučer javno podršku dao aktualnom predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću.

"Škorić ima pravo na svoje mišljenje, ima pravo na svoj put, postoji sloboda mišljenja i savjesti u demokraciji i to treba poštovati. Nema klime neprijateljstva, nema klime protivništva u HDZ-u, već klime natjecanja. Mi želimo da članstvo HDZ-a koje ima svoju savjest bez pritisaka svoje mišljenje iznese 15. ožujka", kazao je kandidat za šefa HDZ-a Miro Kovač, ali nije želio ulaziti u detalje oko Škorića koji je jučer dao podršku Andreju Plenkoviću.

"Mi ćemo kao stranka pokazati ozbiljnost. Kada pobijedimo, mi ćemo HDZ preobraziti i učiniti HDZ prvom strankom jer HDZ uvijek mora biti najbolji", kazao je Kovač.

I Tomislav Tolušić otkrio je novinarima koga će podržati na unutarstranačkim izborima.

"Prije svega odlično je što u oba time prevladava konzervativni dio HDZ-a, Medved, Bušić i Anušić, kao i Kovač, Stier, Penava, Brkić, pa i ja", kazao je Tolušić.

"Podržat ću gospodina Kovača, Stiera, Penavu, Brkića, Butkovića. Imam dobru suradnju s Plenkovićem, ali mislim da su ovo stavovi koji su bliže meni", kazao je Tomislav Tolušić. 

Dio HDZ-ovaca razočaranih odlukom Petra Škorića da se ipak opredijeli uoči unutarstranačkih izbora i podrži aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića u utrci za novi mandat svoje nezadovoljstvo odlučili su pokazati kidanjem njegove liste za kandidaturu, prenosi N1.

Video: N1

 

Komentara 29

VE
verica2
13:12 13.02.2020.

Tolušićeva javna podrška, kao ni Brkićeva, nikome neće pomoći! Upravo suprotno!

Avatar Dipsy
Dipsy
13:15 13.02.2020.

Kovaču ajde se ti lijepo pridruži Karamarsku, trebao bi biti svjestan svojih mogucnosti

DU
Deleted user
13:01 13.02.2020.

Miro odustani dok još možeš poslije će biti kasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije