Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVANREDNO STANJE

Kosovski premijer otpustio ministra unutarnjih poslova zbog koronavirusa

Albin Kurti
Foto: Reuters/Pixsell
18.03.2020.
u 14:55

Kosovo ima 19 zaraženih koronavirusom od petka, kada je prijavljen prvi slučaj. Većina slučajeva povezana je s Italijom, europskom zemljom najteže pogođenom epidemijom.

Kosovski premijer otpustio je ministra unutarnjih poslova zbog neslaganja oko toga treba li u zemlji proglasiti izvanredno stanje kako bi spriječilo širenje koronavirusa, a taj bi potez mogao srušiti vladu manje od dva mjeseca nakon što je sastavljena.

U utorak navečer predsjednik Hashim Thaci predložio je parlamentu da proglasi izvanredno stanje.

Premijer Albin Kurti rekao je da takva drastična mjera nije potrebna. Ministar unutarnjih poslova Agim Veliu javno se usprotivio premijeru i kazao da će njegova stranka podržati prijedlog predsjednika.

"U ovim okolnostima dužan sam djelovati i odlučio sam otpustiti ministra unutarnjih poslova Veliua", rekao je Kurti u izjavi u srijedu.

Kosovo ima 19 zaraženih koronavirusom od petka, kada je prijavljen prvi slučaj. Većina slučajeva povezana je s Italijom, europskom zemljom najteže pogođenom epidemijom.

Kosovo je već zatvorilo svoje granice i obustavilo letove. Zatvorilo je sve škole, restorane i kafiće. Otvoreni su samo supermarketi i ljekarne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije