Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA VLADa

Kosovski parlament izglasao nepovjerenje vladi

kosovski parlament
AFP
02.11.2010.
u 20:08

Privremeni predsjednik Jakup Krasniqi je, nakon što je izglasano nepovjerenje poljuljanoj vladi Hashima Thachija, raspustio parlament i raspisao nove izbore 12. prosinca

Nakon što je predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu dao ostavku na položaj i njegova stranka LDK izašla iz koalicije, krnja valada nije imala šanse za opstanak. Za nepovjerenje vladi glasalo je 66 zastupnika, uz jedan glas protiv i dva suzdržana; ostali od ukupno njih 105 nisu glasali, jer su LDK i oporbena AAK napustili sjednicu.

No, Hashim Thaci zadovoljan je razvojem situacije, jer smatra da će na izvanrednim izborima, prvim nakon stjecanja neovisnosti 2008., dodatno osnažiti položaj svoje stranke i moći sastaviti vladu bez koaliranja, naročito zbog činjenice da njegov glavni konkurent Ramush Haradinaj, vođa AAK, u Haagu čeka ponovni proces na suđenju za ratne zločine:

- Ovo glasanje parlamentarnih zastupnika bilo je glas za budućnost Kosova. To je odgovorna odluka koja će za državu Kosovo značiti novi početak.

Ključne riječi

Komentara 6

BO
bosut1
06:20 04.11.2010.

Hahaha,budite sretni,vi svrbi,da vam Shiptari ne otfikare jos koji komadic svrbije.

BO
borisbook
22:21 02.11.2010.

Pa zasto bi to nas zanimalo kad imamo nasih problema preko glave.

SP
splitskaljeta
22:26 02.11.2010.

To je snaga demokracije! Nadam se da če to doista biti novi početak! I nama treba novi početak, ali koliko dugo ćemo čekati napredak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije