Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Kosovski muslimani žele da im kćeri nose burke u školama

Prosvjednici smatraju da su muslimani diskriminirani
REUTERS
19.06.2010.
u 13:30

Prosvjednici su nosili plakate s natpisima "Ne okrećite našu zemlju protiv nas" i "Komunizam je mrtav"

Višpe od 5.000 muslimana prosvjedovalo je u petak na ulicama Prištine protiv vladine odluke da su u javnim školama zabrani nošenje burki, javljaju agencije. Prosvjednici su nosili plakate s natpisima "Ne okrećite našu zemlju protiv nas" i "Komunizam je mrtav".

"Ovo nije moja uniforma, već religiozna obveza. Poštujem svoju religiju, ali želim i studirati", rekla je učenica Fitora Abazi.

Kosovsko ministarstvo školstva zabranilo je nošenje burki učenicama u osnovnim i srednjim školama. Sudionici prosvjeda uzvikivali su slogane protiv te odluke koju smatraju "diskriminirajućom prema muslimanima".

Organizatori su najavili da će se prosvjedi nastaviti svakodnevno sve dok se ne ukine sporna odluka.

Oko 80 posto stanovništva Kosova muslimanske je vjere.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1012

OB
-obrisani-
15:23 19.06.2010.

Pogledajte samo te vizaže na slici Dda ste tako ružni kao ove i vi bi se skrivali iza burke Srbi su gubljenjem Kosova samo profitirali, samo što toga još nisu svijesni

IB
Irina_Brankovic
16:42 19.06.2010.

Ne, ne vrti se oko para, ja kao hrišćanka sigurno ne mogu nositi burku, ali je činjenica da obrazovane muslimanke neće nataći burku u sred Evrope. Ovde se ide na ruralne sredine, gde je žena osuđena na boravak u kući, izdržavana. Ako jordanska kraljica hoda otkrivena, čemu dalja priča?

MM
Mladen Miletić
14:07 19.06.2010.

Kosovski muslimani žele da im kćeri nose burke u školama, imaju slobodu demokraciju ; Gdje je problem jesmo ih priznali i taj teritorij da nije Srbija ili ne !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije