Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Kosovo očekuje desetak novih priznanja neovisnosti

'Kosovo albanian protesters shout slogans during a protest in the divided town of Mitrovica on May 30, 2010. NATO peacekeepers and Kosovo riot police deployed on a bridge today in the divided town of
'Armend Nimani'
08.08.2010.
u 12:45

Do sada je neovisnost Kosova priznalo 69 država, a vlasti Kosova navode kako im je cilj da neovisnost prizna dvije trećine od 192 zemalja članica UN-a

PRIŠTINA - Kosovske vlasti očekuju da će tijekom sljedećeg tjedna desetak novih zemalja prizna neovisnost Kosova, piše danas prištinski dnevnik Ekspres.

- Očekuje se deset priznavanja uglavnom iz karipskih država – članica Zajednice Kariba CARICOM i iz Azije - rekli su izvori ovog dnevnika i dodaju kako se u dva sljedeća tjedna očekuje "važno priznavanje iz Pakistana", a izvori nisu isključili mogućnost da Kosovo prizna i Indonezija.

Ekspres podsjeća kako od objavljivanja mišljenja Međunarodnog suda pravde 22. srpnja o legalnosti proglašenja neovisnosti, Kosovo još nije priznala nijedna država, a ministar vanjskih poslova Kosova Skender Hiseni podsjeća kako je kolovoz "mjesec odmora" i najavio nova priznanja nova priznanja kosovske neovisnosti "posebice arapskih zemalja, nakon mjeseca Ramazana".

Do sada je neovisnost Kosova priznalo 69 država, a vlasti Kosova navode kako im je cilj da neovisnost prizna dvije trećine od 192 zemalja članica UN-a

Ključne riječi

Komentara 36

OB
-obrisani-
14:29 08.08.2010.

čeka se priznanje srbije, bez toga na vlasti u srbiji ostaje milošević!

OB
-obrisani-
14:54 08.08.2010.

ako je istina da slika govori više od tisuću riječi onda su svi albanci spremni za modne piste, jako lijepi ljudi

AS
A Sinisa
13:43 08.08.2010.

A sto ne bi mogli napisati Nezavisna? Pa tako se i NDH zvala- Nezavisna Drzava Hrvatska. To im je i pisalo na kunama iz tog perioda. Tek posle su se dosetili da su oni u stvari neovisni :) Bolje jee da novinari pisu svasta nego da rade svasta, a kakvi su, najbolje ni jedno ni drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije