Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODIŠNJICA BOMBARDIRANJA

Kosovljani nazvali dijete NATO i šalju pismo zahvale toj organizaciji

Rodilište/Ilustracija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
27.03.2019.
u 11:32

Među kosovskim Albancima već neko vrijeme postoji tendencija davanja imena djeci po političarima koji su bili na njihovoj strani.

Novopečeni roditelji iz Prištine čije se dijete rodilo 24. ožujka, na godišnjicu NATO bombardiranja Srbije, nazvali su svog mališana Nato aludirajući na istoimenu vojnu organizaciju koja im je pomogla u borbi za neovisnost, piše Telegraf.rs.

Roditelji Pranvera i Albani ponosni su na svoju odluku. 

- Namjeravamo pisati službenicima NATO-a kako bi im se zahvalili na svemu - rekli su ponosni roditelji.

Kod kosovskih Albanaca popularno je davati imena djeci po dužnosnicima koji su im pomagali kroz povijest. Tako postoje Kosovar, Liberti te Clinton i Blair. 

Potjera kao iz filma: Jurila više od 160 km na sat

Ključne riječi

Komentara 12

KI
kimi
11:49 27.03.2019.

Pa i Romi daju deci zanimljiva imena kao što su Tarzan, Sandokan, Brus Li s tom razlikom što ovi misle da ćem im mali Nato doneti neki dolar od velikog NATO-a

Avatar Croatino
Croatino
12:32 27.03.2019.

Zasto Kosovari svojoj djeci ne daju miroljubiva imena ko susjedi srbi, napr. Ratko, Ratomir, Bojan itd.

MI
migaaa
20:21 27.03.2019.

A kada to dete nazalost pojede leukemija od NATO-radioaktivnih bombi kojima su kontaminirali celo Kosovo hoce li mu na spomeniku napisati zahvalnicu NATO-u ....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije