Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tražio novac

Kosov ucjenjivač nepravomoćno osuđen na sedam godina

edo kos
Arhiva VL
27.10.2011.
u 21:27

Đurić se tereti i zbog pokušaja ubojstva Kosa, a zbog poticanja na dva atentata na Kosa tereti se porečki ugostitelj S. Bilali.

Miro Đurić (41) iz Đakova, poznat pod nadimkom Bombaš, zbog iznude 15.000 eura od porečkog dogradonačelnika Ede Kosa, na Općinskom sudu u Poreču proglašen je krivim i nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora.

Proljetos je Đurić za taj novac Kosu nudio informaciju o atentatoru na njega i snimku na kojoj se čuje kako naručitelj likvidacije govori: “Riješite mi ga, spreman sam platiti milijun kuna.” Malo nakon toga pao je u ruke policiji upravo kad se u središtu Rijeke, umjesto s dogradonačelnikom, sastao s prikrivenim istražiteljem i uzeo od njega novac.

Istraga o iznudi, pokazalo se nekoliko mjeseci poslije, bila je velik korak u raspletanju oba slučaja atentata na porečkog dogradonačelnika – prvi put 2006., kada mu je u zrak dignut automobil, i drugi put 2010., kada je na njega pucano u dvorištu obiteljske kuće, za što su u kolovozu ove godine osumnjičeni poznati porečki ugostitelj Sefedin Bilali (72), sada zbog iznude osuđeni Đurić i Osječanin Nikica Čurić (45).

Bilali se tereti da je u oba slučaja bio naručitelj, odnosno da je poticao Đurića na teško ubojstvo, Đurić se u slučaju postavljanja eksplozivne naprave tereti zbog pokušaja ubojstva kao izvršitelj, a za pokušaj Kosova ubojstva u drugom atentatu tereti se Osječanin Čurić, dok je Đurić ovdje poticatelj i pomagač. Istraga još traje.

Bilali i Đurić su u pritvoru, a Čurić, premda osumnjičen za pokušaj ubojstva, na slobodi pa se pretpostavlja da je neka vrsta pokajnika. Kao mogući motiv naloga za likvidacijom spominju se višegodišnja sporenja Bilalija s Kosom koji mu je uime gradskih vlasti oduzeo terasu kavane.

Komentara 2

TO
Toni50
08:14 28.10.2011.

Đakovčanin Miro Đurić nepravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora na porečkom Općinskom sudu zbog iznude svojih zarađenih vlastiti 15 tisuća eura od porečkog dogradonačelnika Ede Kosa. Koje je tražio nikoga nimalo ozljedio dotakao .... Kako vidimo Zakon -pravda sudd Hrvatska logika.,da je kazna za traženje dogovorene ugovorene isplate gotovo jednak zločinu sa 150-200 mrtvih. Tako Glavaš smtra da 8 godina je smo godina više od traženja svojega novca za super korisnu informaciju !

MI
Mirisna
12:19 28.10.2011.

Toni50 Kad već spominješ heroja obrane Osijeka i hrvatskog generala Glavaša, napomeni da se radi o montiranom procesu. Inače, samo da znaš, uhode i petokolonaši se u ratu smiču bez milosti pa tako i ovi iz Osijeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije