Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Organizirano Agrokorovo svečano preuzimanje Vupika

Kosor: Zahvaljujući mjerama, do kraja godine pomaci na bolje

kosor
Krunoslav Petrić/PIXSELL
15.01.2010.
u 18:00

Planiramo od Vupika napraviti tvrtku koja će za tri godine imati prihod od milijardu kuna, rekao je Ivica Todorić.

Dan poslije potpisivanja ugovora o kupnji Vupika danas je u zgradi uprave ove tvrtke organizirana svečana primopredaja Vupika novom vlasniku Agrokoru.

– Vupik je lani imao prihod od 150 mil. kuna, ali i gubitaka u poslovanju. Planiramo od Vupika napraviti tvrtku koja će za tri godine imati prihod od milijardu kuna. Već se sad projektira sedam novih farmi, a planiramo i druga ulaganja – rekao je predsjednik Agrokora Ivica Todorić napominjući da su se ugovorom o kupnji obvezali u Vupik uložiti 500 milijuna kuna. Svečanost je iskoristio da zaposlenicima Vupika daruje 25 posto plus jednu dionicu, a tvrtki Vukovarski branitelj darovao je osam posto vlastitih dionica. Primopredaji Vupika nazočila je i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor koja je pozvala sve gospodarstvenike i stranke da se s prijedlozima za oporavak i jačanje gospodarstva jave u Vladu RH.

– Uz već donesene mjere, u pripremi su i nove za jačanje gospodarstva. Pomaci na bolje vidjet će se do kraja godine – najavila je.

Komentara 9

BI
bigboii
18:21 15.01.2010.

Držim ju za riječ! Dobro je unijeti malo pozitivnih najava, ali to nosi i veliku odgovornost i očekivanja! Neka se dokaže, za sada joj ide dobro...

JA
jakov40
19:19 15.01.2010.

To su čista nagađanja. Gdje je program? To su samo vatrogasne mjere. Todorić? On je isto veliki neplatiša-neznam kako bi on to mogao pomoći vladi?!

ZG
zg2012
09:55 16.01.2010.

Mjere koje nama mogu pomoći su mjere koje mogu omogućiti Todoriću, Tedeschiju i ostalim velikim igračima da se još bolje konsolidiraju i pripreme za otvoreno EU tržište. Koliko god kritizirali velike igrače u našem gospodarstvu, porijeklo njihovog kapitala i način rada (neplaćanje u slučaju trgovaca), alternativa -državno vlasništvo sa malverzacijama danas i prodaja za 1kn sutra - je ipak još puno gora. Inače će nas konkurencija pomesti. U proizvodnji, trgovini i svemu ostalom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije