Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primanje

Kosor: Sve reforme i svi procesi koji su započeti nepovratni su

primanje, diplomati (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/7
27.06.2011.
u 18:34

Ovoj proslavi odazvao se cijeli diplomatski zbor i čelnici većine parlamentarnih stranaka, a Stjepan Mesić i Zoran Milanović, iako pozvani, nisu se odazvali.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor organizirala je u Banskim dvorima primanje za diplomatski zbor povodom 20. rođendana Republike Hrvatske i uspješnog dovršetka pregovora s EU. Tom prilikom zahvalila je svim građanima i građankama koji su ugradili svoj napor u postizanje ovog strateškog cilja.

– Od samog početka države imali smo cilj pridruživanja Europskoj uniji i izgradnje demokratske Hrvatske. Na tome putu često nije bilo lako i morali smo proći složen proces tranzicije, a prije toga, podsjećam, bili smo i žrtva agresije – rekla je Jadranka Kosor i sjetila se svih žrtava koje su pale za ispunjenje tih ciljeva.

Kazala je da je ovo simboličan oproštaj s težom stranom povijesti i početak jednog novog, sretnijeg i prosperitetnijeg razdoblja za našu zemlju.

– U zadnjih šest godina puno toga se promijenilo, a i sami smo se mijenjali. Sve reforme i svi procesi koji su započeti nepovratni su – kazala je Kosor i naglasila da je ovo uspjeh svih građana, institucija i triju stupova vlasti.

Dodala je da je ovo zapravo snažan signal zemljama u regiji o konzistentnosti europske politike proširenja.

Ovoj proslavi odazvao se cijeli diplomatski zbor i čelnici većine parlamentarnih stranaka, a Stjepan Mesić i Zoran Milanović, iako pozvani, nisu se odazvali. Zanimljivo, ostali čelnici stranaka Kukuriku-koalicije Silvano Hrelja, Vesna Pusić i Ivan Jakovčić bili su na primanju.

Komentara 46

TO
Toni50
19:11 27.06.2011.

Kosor: Sve reforme i svi procesi koji su započeti nepovratni su, kada nemam šta reči onda pričam to kao da je netko pitao ili se protivio ili kao ga briga nekoga za te gluposti-reforme. koje su tako i tako tajnono polutajno izpodpisivane iznuđene od strane EU .... Jasno je nekima šta se krije iza reforme - uzimanje prava radnicima i novaca a tjerati ih zakonski na veču pokoru samodricanje i rad do zadnje sekunde gotovo bez pauze.. Ala napredna EU jedino što neče dobiti dugo dugo a to je ni približno standard zaradu sličnu vrhunskoj EU ! Nadalje je jasno da če trebati najmanje 40-50 godina da se debelo prilagodimo tome sistemu koji EU traži od nas da budemo daleko bolji i od njih samih !

ED
eddinger1
19:19 27.06.2011.

Slažem se da su započeti procesi i reforme nepovratne (kao i više - manje sve u životu). Samo ih je iznimno malo i nimalo.

OB
-obrisani-
22:40 27.06.2011.

Mesić bi bio mudar jedino da si sa debelim flomasterom na muda ispiše slovo R.‏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije