Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosor se susrela s čelnicima oporbe u vezi s ustavnim promjenama

antičević, milanović
Žarko Bašić/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
21.01.2010.
u 16:19

Napredujemo dobrim, a ne puževim korakom, nismo ništa dogovorili, ali smo se jako približili, kazao je Josip Leko (SDP) .

Pitanje dopunskog glasovanja manjina, referendum za ulazak Hrvatske u Europsku uniju te glasovanje dijaspore i dalje su otvorena pitanja kada je riječ o promjenama Ustava, doznaje se nakon sastanka premijerke Jadranke Kosor s oporbenim čelnicima.

- Napredujemo dobrim, a ne puževim korakom, nismo ništa dogovorili, ali smo se jako približili. Radit ćemo da se usuglasimo na svim pitanjima koja nisu riješena na radnoj skupini u Saboru - kazao je Josip Leko (SDP), dok je Vesna Pusić (HNS) istaknula kako se ustavne promjene usklađuju kako bi se u Saboru donijele početkom proljeća.

Novi sastanak trebao bi se održati za dva tjedna. Nitko od sudionika sastanka nije odavao pojedinosti sa sastanka.

- Najvažnije je da je Vlada gotovo u cijelosti prihvatila prijedlog izabranog predsjednika Ive Josipovića o nezastarijevanju kriminala iz pretvorbe i privatizacije - kazala je zastupnica SDP-a Ingrid Antičević-Marinović.

 

Komentara 19

KO
koni
19:01 21.01.2010.

Ako sada ne usuglase stav oko dijespore,može se postaviti pitanje da li HDZ ili oporba koči ulazak u EU.HDZ treba i mora prekinuti ovaj 20 godišnji cirkus s tzv dijasporom.Možda i ne žele dogovor ,možda ne žele da uđemo uu EU.Velika većina Hrvata je protiv glasovanja Hrvata iz BiH i to Vlada treba uzeti u obzir.

PO
podravec
08:00 22.01.2010.

borc, manjine su i danas u privilegiranom položaju, jer trebaju samo nekoliko stotina glasova da bi dobile zastupnika u Saboru dok zastupnici hrvatske diskriminirane vačine trebaju ako se ne varam 2700 glasova. Tako je zastupnik Roma ušao u Sabor sasa nekoh 300 glasova a do danas nije niti jednom zinuo (VL).

OB
-obrisani-
17:38 21.01.2010.

.....HDZ ZNA i može još gore.. i zato ocekuju pohvale a ne kritike-- -

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije