Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosor s Čovićem

Kosor: Od Dodika očekujem aktivnosti za povratak Hrvata

kosor
Davor Višnjić/Pixsell
31.05.2010.
u 14:46

Kosor je podsjetila da se u RS do sada vratilo svega 10 posto prognanih Hrvata, zbog, kako tumači, nejasne perspektive povratka.

Dobro je čuti da premijer Republike Srpske Milorad Dodik poziva Hrvate da se vrate u Republiku Srpsku, ali i očekujem "stvarne aktivnosti" koje će prognanima omogućiti siguran povratak - kazala je premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u središnjici HDZ-a nakon potpisivanja sporazuma o suradnji s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Kosor je podsjetila da se u RS do sada vratilo svega 10 posto prognanih Hrvata, zbog, kako tumači, nejasne perspektive povratka. Kazala je da je dobro da je Dodik povratnicima zajamčio sigurnost i dodala kako sada "očekuje stvarne i realne korake".

– Jako je  važno vidjeti djela i u budućnosti vidjeti što će se stvarno učiniti. Kad je riječ o porukama koje šalju političari, nas će se procjenjivati po onome što radimo, a mnogo manje po onome što govorimo. Prema tome, očekujem stvarne aktivnosti i stvarne korake – rekla je premijerka. Pozdravlja, kaže, sve koji njeguju kulturu dijaloga, razgovore i izgradnju mostova.

– Apsolutno, posjet predsjednika Josipovića na tom je tragu – rekla je i dodala kako se tu slažu. Počast svim žrtvama i neprekidno, trajno građenje mostova zadaća su svih nas i u tome se predsjednik Josipović i ja nadopunjujemo, dodala je.

Založila se za odavanje pijeteta i počasti svakoj žrtvi, ali i istaknula da se ne smije zaboraviti da je ratna mašinerija, koja je unesrećila stotine tisuća ljudi, krenula od Slobodana Miloševića.

"Teško mi je ocjenjivati stotinu dana Josipovićeva mandata"

Teško je sada ocjenjivati stotinu dana  mandata predsjednika Ive Josipovića jer bi trebalo govoriti o mnogo elemenata. No zadovoljna sam što je predsjednik Josipović podupro  Vladin program gospodarskog opravka - kazala je premijerka  i predsjednica HDZ-a u stranačkoj središnjici odgovarajući na upit novinara.

– To je važno jer to je program koji zahtijeva potporu svih političkih stranaka – nastavila je. Gospodarstvo je u središtu interesa svima nama, iako predsjednik nema ovlasti što se tiče gospodarstva, ali bitna je poruka koju šalje.

Posebno bi, kaže,  izdvojila njegovu potporu Vladi u borbi protiv korupcije i svih vrsta kriminala jer ta borba može uspjeti ako ima potporu svih čimbenika u RH. Za sada, potužila se premijerka, baš nema potporu svih relevantnih stranaka, ali ima predsjednikovu. To je jamstvo dobre suradnje.

Komentara 18

MM
Mladen Miletić
14:59 31.05.2010.

Dobro je dok se Dodik ne izjavi šta bi on od nje ...

MM
Mladen Miletić
14:57 31.05.2010.

Kosor: Od Dodika očekujem aktivnosti za povratak Hrvata, sa obzirrom što se Srbi neprestalno vračaju u Hr. naravno ne očekujem povratak Hrvata heroja Glavaša u Hrvatsku, jel to ni Šeks nebi želio !

PG
praseca gripa
23:41 03.06.2010.

Obecanje ludu radovanje! Ti politicari su ponekad toliko smijesni.Govore ono u sto ni sami ne vjeruju,a prave se vazni kao da im netko vjeruje. Ne dogadja se povratak tek tako na necije lazne rijeci.Previse je krvi proliveno na toj relacijiiji i doista ne znam kako bi sad trebao izgledat taj povratak dok su na vlasti oni koji su te zlocine cinili,osmisljavali i dandanas razmisljaju kao i onda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije