Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠA PREMIJERKA

Kosor o susretu s Bidenom: Jednu njegovu rečenicu još i danas pamtim

V.P. Joe Biden Meets With Prime Minister Of Croatia - DC
Foto: Olivier Douliery/PA Images/PIXSELL
1/3
07.11.2020.
u 16:48

Potpredsjednik Biden joj je, kaže, na izlasku sa sastanka u Bijeloj kući onako tipično američki srdačno rekao: “Govorim ti kao prijatelj, možeš me nazvati u koje god doba dana ili noći…”

Jadranka Kosor posljednja je od hrvatskih premijera koja je primljena u Bijeloj kući, a to je bilo u svibnju 2010. upravo na poziv tadašnjeg potpredsjednika Joea Bidena.

– Pamtim ga kao iznimno srdačnog, upućenog, duhovitog čovjeka – kaže Kosor, prisjećajući se tog susreta s čovjekom koji je danas možda već izabrani predsjednik SAD-a.

Taj susret dogodio se u trenutku kad je vlada premijerke Kosor željela završiti pregovore s EU, a Biden je uime Obamine administracije podržao Hrvatsku u tom naporu.

– Ono što je posebno tada pohvalio, u sklopu tog našeg nastojanja da otvorimo i zatvorimo posljednja tri pregovaračka poglavlja s EU, jest borba protiv korupcije. Naravno, zanimale su ga i prilike u regiji, u BiH, kao i predsjednika Obamu, s kojim sam se nekoliko mjeseci poslije susrela u Pragu – prisjeća se Jadranka Kosor.

Potpredsjednik Biden joj je, kaže, na izlasku sa sastanka u Bijeloj kući onako tipično američki srdačno rekao: “Govorim ti kao prijatelj, možeš me nazvati u koje god doba dana ili noći…”

Jadranka Kosor danas kaže da ga ne misli pokušavati nazvati, ali razmišlja da mu uputi čestitku nakon što se prebroje svi glasovi i proglasi njegova pobjeda na predsjedničkim izborima

VIDEO: Životni put Joea Bidena

Komentara 33

BE
berija
16:51 07.11.2020.

Zapamtila jednu rečenicu? Ja mislio "dej after jesterdej".

DI
Dino123
17:25 07.11.2020.

Sjeća li se on nje?

AD
adminka
17:19 07.11.2020.

negdje se samo blesavo keslijala, jer engleski i onak ne kuži...a možda je i mislila da ju na nekaj nemoralnog navlači, ipak se tu spominje dan, ali i noć!? pipl mast trast as-doseg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije