Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica VNS-a

Kosor: Novim zakonom morat će se znati ime i prezime vlasnika medija

VNS (1)
Goran Stanzl/Pixsell
VL
Autor
Diana Glavina
15.06.2011.
u 14:18

Ne možemo očekivati slobodne medije i slobodne novinare u punom smislu te riječi ako nemamo pravi uvid u vlasništvo medija, kazala je Kosor

U sljedećih desetak dana vlada će pripremiti izmjene i dopune nekoliko zakona, prije svega vezanih za vlasništvo u medijima. Na tragu rasprave s današnje sjednice VNS-a tražit ćemo da zakoni budu koncipirani tako da se zna ime i prezime vlasnika, dakle ne pravne osobe, nego fizičke osobe ili osoba, kazala je nakon sjednice VNS-a premijerka Jadranka Kosor.

Premijerka je naglasila i da će se vidjeti treba li što mijenjati u propisima kako bismo zabranili, odnosno onemogućili trgovanje koncesijama kad je riječ o elektroničkim medijima.

Na pitanje novinara ima li medija koji ne plaćaju poreze i doprinose, Kosor je odgovorila da se na VNS-u razgovaralo i o medijima u kontekstu porezne službe te o tome da treba pojačati nadzor nadležnih službi Ministarstva financija, koje će, prema njenim riječima, imati dodatnog posla.

– Ne možemo očekivati slobodne medije i slobodne novinare u punom smislu te riječi ako nemamo pravi uvid u vlasništvo medija – zaključila je Kosor.

Na pitanje ima li sumnjiva kapitala u medijima, predsjednik RH Ivo Josipović odgovorio je potvrdno.

– Ima ozbiljnih indicija o tome već se vode neke istrage, a na državnim tijelima je da ih i završe sukladno ustavu i zakonu – kazao je Josipović i zaključio:

– Da bude posve jasno, nitko iz politike nema ambicija uređivati medije.

 

Ključne riječi

Komentara 84

OB
-obrisani-
17:21 15.06.2011.

. ..PREDSJEDNICE....sam kazes...citat....– Da bude posve jasno, nitko iz politike nema ambicija uređivati medije. . . *** deleted by admin *** ............sto je ovo..??.....PREDSJEDNICE...??ß . .

GS
globalpress=SS
17:57 15.06.2011.

Ja ne znam da li čitatelji porezni obveznici od 23% znaju da mediji plaćaju 11% poreza ?

OB
-obrisani-
16:20 15.06.2011.

a do sada se nije smjelo? uh, kako dobro radi ova vlada !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije