Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada

Kosor: Nitko neće odvoditi lipicance iz Đakova

ergela, đakovo, lipik, prosvjed (1)
Marko Mrkonjić/PIXSELL
04.08.2010.
u 14:51

U 2010. od boravišne pristojbe očekujemo 310 milijuna kuna – kazao je ministar Damir Bajs te pojasnio da će domaći gosti uplatiti oko 30, a strani 280 milijuna kuna.

Nitko neće odvoditi lipicance iz Đakova, niti ugroziti opstanak ergele, riječ je isključivo o racionalizaciji. Ušteda će biti 20 posto proračunskog novca – kazala je premijerka Jadranka Kosor na sjednici Vlade na kojoj je donesen prijedlog uredbe o Hrvatskom centru za konjogojstvo - Državne ergele Đakovo i Lipik.

Poruke koje su posljednjih dana stizale iz Đakova Kosor je protumačila kao nepoznavanje programa Vlade. Najavila je da će vrlo brzo posjetiti obje ergele.

Osim toga, u zakon su pretočeni i prijedlozi ostalih ukidanja ili stapanja s drugim institucijama 14 agencija i zavoda u tri.

Vlada je donijela i odluku da će boravišna pristojba u 2011. godini biti ista kao i ove godine, od dvije do sedam kuna, ovisno o destinaciji i periodu u kojem se naplaćuje.

– U 2010. godini od boravišne pristojbe očekujemo prihod od 310 milijuna kuna – kazao je ministar turizma Damir Bajs te pojasnio da će domaći gosti uplatiti oko 30 milijuna, a strani 280 milijuna kuna.

Na sjednici su prihvaćena i izvješća o provedbi Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji, Nacionalnog programa za mlade, Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece te izvješće o radu Vijeća za djecu.

Na početku sjednice Vlade ministri su minutom šutnje odali počast svim stradalima u Domovinskom ratu, a premijerka Kosor je ustvrdila kako Hrvatska podupire euroatlanski put susjeda, ali kako ničim nećemo dozvoliti reviziju povijesti.

Komentara 29

JA
jadud
15:50 04.08.2010.

Šta to znaći? Da će Pahor ipak završiti u ergeli,samo kojoj.!?

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
18:27 04.08.2010.

. ..ONDA ĆE JEDNOG DANA VLASNIŠTVO ERGELE IZ LLIPIKA POSTATI NEKI HDZ\"BISER\"TAKO ELEGANTNO POKUPE i ERGELU U ĐAKOVU. ..P.S.INDENTIČNA PLJAČKA JE BILA PROŠLE GODINE U SILOSIMA ĐAKOVO KAD JE \"NESTALO\"HRPA ŽITARICA. ..DRUŽE Šeks NEŠTO Bi TE PITAO-GDJE JE IZ ĐAKOVAČKIH SILOSA-NAŠE SLAVONSKO ŽITO? ??POSLIJE TITA-TITTO. ..

MM
Mladen Miletić
11:17 09.08.2010.

Kosor: Nitko neće odvoditi lipicance iz Đakova, samo odrasle konje a od ostalih čemo napraviti mgarce. Naša, moja politika je da stoku sitnoga zuba malo hranimo i dobro rasporedim...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije