Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica bljeska

Kosor: Milanović je trebao biti u Zagrebu i primiti žuti karton

bljesak, kosor, okučani (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
01.05.2012.
u 12:56

Nedopustivo je da u prvoj godini mandata danas u Okučanima nije bio premijer Zoran Milanović, komentirala je Jadranka Kosor

Bljesak, Oluja i reintegracija hrvatskog Podunavlja potporni su stupovi današnje hrvatske države. Upravo su visoka profesionalnost vas, hrvatskih branitelja, i dosljednost hrvatskih građana u očuvanju mira, slobode, demokracije i temeljnih ljudskih prava i bili naša ulaznica, najprije u NATO, a potom i u Europsku uniju. Stoga je obveza svih hrvatskih građana da čuvaju dostojanstvo Domovinskog rata i hrvatskih branitelja i da nikada nikome ne dopustimo da njima manipuliraju – rekao je u Okučanima predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem na današnjem svečanom obilježavanju 17. obljetnice Vojno-redarstvene akcije "Bljesak", kojom je od srpskog agresora oslobođena zapadna Slavonija.

Kod središnjeg križa u Spomen parku hrvatskih vitezova, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na 42 hrabra bojovnika koji su svoje živote dali za slobodu Hrvatske. U akciji su ranjena 162 branitelja. 

– Zato što je bila pravedna, oslobodilačka i obrambena, vojno-redarstvena akcija Bljesak bila je osuđena na uspjeh. Bljesak je ujedno bio i prijelomna točka Domovinskog rata, koja je uvjerila međunarodnu zajednicu u pravednost i legitimnost hrvatskih ciljeva, kao i svu pogubnost Miloševićeve agresorske politike – dodao je Šprem i potom otvorio županijske sportske susrete UDVDR-a Brodsko-posavske županije. Pored Šprema, vijence su položili i ministar obrane Ante Kotromanović, izaslanik predsjednika Republike i načelnik Glavnog stožera Drago Lovrić, bivša premijerka Jadranka Kosor i bivši predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

– Nedopustivo je da u prvoj godini mandata danas u Okučanima nije bio premijer Zoran Milanović. Umjesto da slavi prvi svibanj sa stranačkim kolegama, Milanović je trebao biti u Zagrebu i primiti žuti karton koji mu uručuju građani i sindikati, ali i u Okučanima i svim mjestima gdje se slavi pobjeda – kazala je Kosor nakon polaganja vijenca.

U prva dva svibanjska dana 1995. za samo 31 sat oslobođeno je 500 četvornih kilometara do tada okupiranog hrvatskog teritorija. Ujedno je uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb – Lipovac i željezničkom prugom prema istoku Hrvatske. U Bljesku su sudjelovale 32 postrojbe vojske i policije.

Komentara 57

ĆA
ćaćaća
13:05 01.05.2012.

dragi vođa se naije pojavio na obljetnici obilježavanja bljeska..on ide samo tamo gdje su zvjezde rovarila i gdje se skupljaju opančari..alal mu vera:))

TO
Toni12345
13:13 01.05.2012.

Jadranku za predsjednicu HDZ-a! Za nju navija cijela Kukuriku koalicija.

MI
misty
15:24 01.05.2012.

A da ste vi na njegovom mjestu i da su to vama ponudili, vi biste im uputili neku bahatu izjavu i uvrijedili se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije