Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosor: Izvješće EK o napretku Hrvatske je dobrodošao putokaz

Jadranka Kosor
Saša Zinaja
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
15.10.2009.
u 10:39

Izvješće je uistinu dobrodošao putokaz kamo trebamo ići - rekla je Kosor i pozvala sve ministre da ulože dodatne napore u ostvarivanju krajnjeg cilja - ulaska u EU.

Sigurna sam da je izvješće EK o napretku posljednje za Hrvatsku i da ćemo dogodine u ovo vrijeme završiti pregovore s EU - kazala je danas na početku sjednice Vlade premijerka Jadranka Kosor te istaknula kako će uložiti dodatnu snagu da bi sve poslove obavili na vrijeme, zbog građana i zbog ulaska u EU.

Od početka godine Vlada je Saboru uputila 72, od 84 planirana zakonska prijedloga vezana za pregovore s EU. Od 2005. ukupno je "odrađeno" 314 zakona.

- Svom snagom i punim jedrima naprijed - zaključila je premijerka te rekla da je Europska komisija pozvala države članice da ustroje radnu skupinu za izradu pristupnog ugovora za Hrvatsku te da započnu s izradom financijskog paketa.

Sjednica Vlade, na kojoj su ministri raspravili pet točaka odrađena je ekspresno, u manje od pola sata, odnosno bila je, zaključila je J. Kosor, "brdsko-brzinska". Kako i ne bi kad premijerku u 13.30 sati očekuje razgovor s predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem i to u Crnoj Gori.

Sat vremena kasnije, Kosor će s Đukanovićem te predsjednikom Vlade Srbije Mirkom Cvetkovićem, otvoriti početak radova na autocesti Bar-Boljari, u Bioču.

Ključne riječi

Komentara 45

OB
-obrisani-
10:54 15.10.2009.

Mislim da je jako dobro što se na svim, ponavljam svim područjima, ubilježen napredak. Ima se još dosta posla, ali prošli smo mi i teže situacije.

RO
romictea
11:15 15.10.2009.

Jaco zaboravi 76% hrvata ne zeli u EU, i dakle prihvati se posla i radi na planu G2. EU referendum NECE PROCI

Avatar Nevera
Nevera
10:53 15.10.2009.

Putokaz!? Ja mislio da je to karta.... A mi opet dobili putokaz!? Ovo je ko\' lov na izgubljeno blago! PS Kosorice, makni Polančeca! Jako loše djeluje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije