Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REJTING STRANAKA

Kosor: Ispada da za nas neće glasovati ni Predsjedništvo HDZ-a

jadranka kosor,šibenik (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/8
15.03.2011.
u 14:57

Predsjednica Vlade RH otvorila je dva gradilišta, jedno u Kninu, a drugo u Šibeniku i opet naglasila važnost borbe protiv korupcije i za gospodarski oporavak

– Što se tiče nekih istraživanja, ispalo bi da ni Predsjedništvo HDZ-a neće glasovati za HDZ – komentar je premijerke Jadranke Kosor na posljedna istraživanja javnog mnijenja. U ponedjeljak je objavljeno istraživanje GfK i RTL Televitije po kojemje potpora građana HDZ-u drastično pala te kako bi im svoje povjerenje na izborima dalo tek 6,6 posto ispitanih građana.

Premijerka je u utorak odgovarala i na pitanja o navodnom kolebanju HDZ-ovih koalicijskih partnera.

– Koja koalicija? Tko to kaže? S kim ste razgovarali o tome? Ma nije točno, nisu to rekli. Sastanak koalicije bit će krajem ovog tjedna ili početkom sljedećega. Ali ono što vam mogu reći, koalicija je čvrsta i odlučna da završimo pregovore, da se pokaže gospodarski oporavak u ovoj godini i da se jednako čvrsto i odlučno nastavimo boriti protiv korupcije. To je zadaća onih koji, evo, imaju mogućnost voditi državu. Mi smo odlučniji nego ikad prije – odgovorila je predsjednica Vlade RH.

Kosor u Kninu i Šibeniku otvorila dva gradilišta

Premijerka Kosor praćena ministrima Božidarom Kalmetom, Brankom Bačićem i Đurom Popijačem otvorila je dva gradilišta: u Kninu se gradi nova tvornička hala u poduzeću DIV – Tvornici vijaka Knin, a u Šibeniku se širi gat Vrulje u gradskoj luci kako bi tamo pristajali veći brodovi. Nakon što je premijerka održala pohvalne govore o važnosti spomenutih projekata u oba grada te ponovila riječi o nastojanjima Vlade RH u borbi protiv korupcije i za gospodarski oporavak, novinari su postavili pitanja i o najavljenoj presudi hrvatskim generalima koja bi trebala biti donesena 15. travnja. Premijerka je upitana boji li se novih prosvjeda vezanih uz spomenute sudske odluke.

'U Haagu očekujemo da će se pokazati da je Domovinski rat bio pravedan'
– Moram priznati da ne razumijem vaše. Izgleda kao da očekujete osuđujuću presudu. Mi očekujemo da će se i u Haagu na suđenju generalima pokazati ono što mi znamo da je istina, a to je da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski, da smo branili svoju zemlju i da smo imali na to pravo – odgovorila je J. Kosor.

Ključne riječi

Komentara 847

DA
darko9
08:45 16.03.2011.

kamočemo moraš promjeniti postrojbu jer sdp sa svojim ljigavcima su zgubidani malo se okreni a ne da gledaš ravno ko konj

OB
-obrisani-
16:31 15.03.2011.

jadre,bori se,ako propadnes,mozda gadafi nije dobio azil u srbiji,al ti imas dvojno drzavljanstvo,kuci si uvek dobro dosla....razbucaj bagru i gotova stvar.......

SP
splitskaljeta
06:57 16.03.2011.

Gospođo Kosor vi nećete ni ući u Sabor ako ne snizite prag na 4 posto, jer mnogi vaši će prije izbora preći u stranke koje imaju bolji rejting.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije