Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema uplitanja

Kosor: HSLS nije organizator prosvjednih skupova po Hrvatskoj!

darinko kosor
Ivana Ivanović/Pixsell
24.02.2011.
u 13:20

Čelnik HSLS-a upozorava kako je moguće da socijalno ugroženi izađu na ulice. Izbore ocjenjuje pozitivnim šokom i bolje je da budu što prije

- Nismo organizatori prosvjednih skupova po Hrvatskoj. Nijedna stranka ne smije se miješati u braniteljske ili druge skupine. U to se jedino miješa HDZ! To je utjecaj na pojedince iz Hvidre. HDZ ucjenjuje te organizacije jer se financiraju iz državnog proračuna, kazao je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, na konferenciji za novinareu Splitu.

Ukazujući na veliku nezaposlenost i porast cijene hrane, Kosor je upozorio da se približavamo rubu siromaštva.

- Ljudi ne mogu živjeti od zidova. Treba pronaći bitne točke u društvu oko kojih će sve političke stranke postići konsenzus. Jer, moguće je da socijalno ugroženi izađu na ulice. Ako su izbori potrebni sutra, bolje je da sutra i budu jer ova vlast više nema legitimitet, poručio je Kosor.

Izbore ocjenjuje pozitivnim šokom i bolje je da budu što prije.

Naglasio je da HSLS nije stranka koja će poticati nerede niti bilo što što vodi u kaos te da je ovo vrijeme najteže od Domovinskog rata.

U 10. izbornoj jedinici HSLS ima ozbiljne ambicije. Darinko Kosor je uvjeren da će iz ove jedinice imati jednog saborskog zastupnika. Cilj im je da za dva mjeseca nema nijedne općine u kojoj HSLS neće imati svoj ogranak.

Držeći kako je suština u smanjenju državnog proračuna, čelnik HSLS-a je rekao da naše županije nemaju nikakvog smisla.

- Nije nam potrebna 21 županija, mogli bismo imati 6 regija.

Poručio je kako moramo postati zemlja koja je otvorena stranim investicijama.

Govoreći o "slučaju" Purda, Darinko Kosor je naglasio da Purda nije pitanje hrvatske države nego stvarne suverenosti Hrvatske.

Ljiljana Vidučić, predsjednica splitskog HSLS-a, upozorila je kako je Kerum dobio izbore na obećanjima o zapošljavanju i ostvarenjima gradskih projekata. No, ništa od toga nije učinjeno.

Komentara 8

Avatar bakunjin
bakunjin
15:24 24.02.2011.

Jadna je zemlja u kojoj liberali najviše naglašavaju očajan egzistencijalan položaj većine građana koji bi mogao rezultirati buntom. Ljevica umrla.

OB
-obrisani-
17:06 24.02.2011.

a ja mislio da je HSLS organizirao prosvjede.....ajooooooj ..al sam glup.....

LJ
ljp
20:38 24.02.2011.

ALI dio njih svakako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije