Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI

Kosor: HDZ se ne priprema za prijevremene izbore

kosor
Jurica Galoić/PIXSELL
12.03.2010.
u 10:30

J. Kosor vrdi da ukidanje dijela kriznog poreza nije priprema HDZ-a za izvanredne izbore te da su to više puta najavljivali.

Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor odbacila je tumačenja da je najava ukidanja dijela kriznog poreza uvertira i priprema HDZ-a za izvanredne izbore.Naglasila je da je 2011. godina izbora te što se tiče HDZ-a i koalicije tako će i biti- izjavila je Kosor nakon susreta s glavnim tajnikom EPP-a Antoniom Lopezom Istruzimo koji je poručio Socijalističkim strankama kako im nije pametno tražiti prijevremene izbore budući su pučani većina u europskim institucijama u idućih pet godina.

-Cilj svih ciljeva je završetak pregovora koncem 2010. te potpsivanje pristupnog ugovora početkom 2011.-nastavila je Kosor. U tom smislu prijevremeni izbori zaustavili bi procese vezane uz završetak pregovora s EU. Prema riječima premijerke to je najvažniji razlog HDZ-ova protivljenja prijevremenim izborima.Dodala je kako je u više navrata najavljivala ukidanje jedne stope kriznog poreza. Ova Vlada ima program i plan za snaženje gospodarstva i izlazak iz krize i nije riječ o stihijskoj reakciji kako tvrde iz SDP-a -pojašnjava.Premijerka je istaknula kako ne može i neće komentirati tvrdnje da je Europskoj komisiji obećan stečaj hrvatskih brodogradilišta, u slučaju neuspjeha drugog kruga privatizacije. Konzultacije traj ljudi u Ministarstvu gospodarstva, čine sve da bi potencijalnim kupcima diljem svijeta objasnili koje su to mogućnosti. Ako taj proces ne uspije ako to ne uspije Vlada se i na to mora pripremiti -zaključila je Kosor.

Komentara 35

OB
-obrisani-
11:38 14.03.2010.

Lea, svjetsko gospodarstvo ostvarilo je u 2009. godini ekonomski RAST od 0,5%, a hrvatsko PAD od 5,8%.

OB
-obrisani-
11:18 12.03.2010.

Premijerka znakovito nije ni potvrdila ni demantirala tvrdnju kako priprema stečaj hrvatskih brodogradilišta. Pustila da pitanje visi u zraku, da naslućujemo odgovor koji će možda značiti DA, a možda i NE. Privatizacijom u Hrvatskoj su pušteni svi duhovi iz boce. Malo je bilo anđela, napretek demona. Jednu namjerno prikazanu, doživljavanu inačicu gospodarskog života nazvanu samoupravljanjem u kombinaciji s imitacijom demokracije, zamijenilo je titularno vlasništvo (a titule tuđe) i nova imitacija demokracije. Imamo vlastite željezare, vlastita brodogradilišta, sposobno i motivirano radništvo, imamo vrhunski proizvod - brod. Pa u 3pm što onda ne valja!!!!????? Trebalo je imati talenta, znanja i najviše - dijamantno iskristalizirane zloće da bi se brodogradilišta uništila. Ovo sad je otvoreni lijes za defile znatiželjnih pred konačni pokop.

BI
bigboii
15:43 13.03.2010.

Naravno da se ne pripremaju kad ih neće ni biti. Imaju sada pametnijeg posla od pripremanja za nešto fiktivno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije