Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Košarkašu Kovačeviću sudit će se u Srbiji, a ne u SAD-u

31.10.2008.
u 21:04

Košarkašu Miladinu Kovačeviću, koji je u SAD-u teško ozlijedio kolegu Bryana Steinhauera, sudit će se u Srbiji, izjavio je u petak na konferenciji za novinare u Beogradu srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

Kovačević je uhićen u SAD-u pošto je u svibnju ove godine u tučnjavi teško ozlijedio Steinhauera koji je zapao u komu. Američke vlasti oduzele su Kovačeviću putovnicu kako ne bi mogao napustiti SAD. Za njega je plaćena jamčevina od 100.000 dolara, a u srbijanskom konzulatu u New Yorku dobio je privremenu putovnicu te se vratio u Srbiju i nastavio igrati košarku u vojvođanskom "Vrbasu" sve dok ga nije uhitila srbijanska policija.

Beogradski Radio B 92 u petak je javio da je Ministarstvo pravosuđa SAD-a dostavilo srbijanskom državnom odvjetništvu dokumentaciju s više od 1000 stranica uglavnom medicinskih dokumenata o teškim tjelesnim ozljedama opasnim za život koje je američkom državljaninu Steinhaueru nanio Miladin Kovačević u svibnju ove godine.

Protiv njega je pokrenut kazneni postupak u Beogradu i istražni sud mu je odredio pritvor od mjesec dana zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela - poticanja na zloporabu službenog položaja, krivotvorenja službene isprave i nanošenja teških ozljeda, javio je Radio B 92.

Srbijanski državni odvjetnik Slobodan Radovanović je izjavio da dostavljanje američke dokumentacije smatra izrazom povjerenja SAD-a u srbijanska pravosudna tijela" navodi B 92.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije