Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANDEMIJA

Koronavirus ušao i na Rebro: Zaraženi pacijent stigao iz Srbije, nije imao simptome

KBC Rebro
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
25.06.2020.
u 13:49

U svrhu zaštite sugrađana od bolesti COVID-19, a prema uputama gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Grad Zagreb krenuo je s podjelom besplatnih zaštitnih maski, priopćili su iz Grada.

Na press-konferenciji zagrebačkog stožera potvrđeno je danas 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a među zaraženima je i dijete iz jednog vrtića u zapadnom dijelu grada, zbog čega su tete i djeca s kojima je dijete bilo u grupi stavljeni u izolaciju.

Ravnatelj NZJZ-a Zvonimir Šostar kazao je da se djetetov otac vratio iz Kazahstana te da je zaražena cijela obitelj, trudna supruga i još jedno dijete.

Trenutačno je na području Grada Zagreba zabilježeno 79 aktivnih slučajeva

Zaraza je ušla u Vinogradsku bolnicu te u psihijatrijsku bolnicu Sv. Ivan. Pozitivna je i jedna liječnica iz Vinogradske te 20 osoba iz psihijatrijske bolnice. COVID-19 ušao je i u KB Dubrava.

Virus je ušao i u KBC Zagreb (Rebro), što nam je i potvrdio ravnatelj bolnice. Naime, sinoć je u bolnicu primljen pacijent s lakšom tjelesnom ozljedom koji je testiran na SARS-CoV-2 i bio je pozitivan. Pacijent je otpušten kući te je obaviještena epidemiološka služba koja mu je odredila mjeru samoizolacije.

– U KBC-u Zagreb poduzimamo sve nužne i neophodne epidemiološke mjere kako bismo spriječili ulazak virusa SARS-CoV-2 u bolnički sustav – rekli su. 

Navodno je zaraženi pacijent stigao iz Srbije. Došao je na hitnu, a iako nije imao temperaturu, liječnici su ga svejedno testirali i nalaz je pokazao da je pozitivan.

Šostar je najavio i uvođenje novih mjera. "Neće biti zatvaranja, ali morat ćemo posegnuti i za dodatnim mjerama zaštite jer broj slučajeva jako raste", rekao je Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Na presici su otkrili kako će tražiti da maske budu obavezne za zaposlene u ugostiteljskim objektima.

U svrhu zaštite sugrađana od bolesti COVID-19, a prema uputama gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Grad Zagreb krenuo je s podjelom besplatnih zaštitnih maski, priopćili su iz Grada.

 

Komentara 42

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
14:10 25.06.2020.

Zatvoriti granice Regionu. Tamo je situacija bez kontrole.

Avatar Joja
Joja
16:30 25.06.2020.

Zasto se brisu komentari? Nisam ja kriv sto je virus dosao iz Srbije a ne iz Hercegbosanske zupanije

Avatar nevira
nevira
14:23 25.06.2020.

pogledajte oko sebe u tržnim centrima,gotovo nikakve distance,maske ne postoje izuzev malog broja korisnika,u prodavnici na Rebro doživio sam podsmjeh gosp.na nošenje maske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije