Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANIKA I STRAH

Koronavirus počeo uzimati ozbiljan danak: Kina i Japan odgađaju dva važna događaja

Pripremljene karantene u Frankfurtu
Boris Roessler/DPA/Pixsell
17.02.2020.
u 09:46

Kina je u ponedjeljak izvijestila o 2048 novih slučajeva zaraze, od kojih je 1933 u provinciji Hubei iz koje je epidemija i krenula. Diljem države zaraženo je oko 70 tisuća ljudi

Kina je u ponedjeljak objavila da razmišlja o odgodi godišnjeg zasjedanja parlamenta, a Japan je odlučio da se ove godine neće održati proslava rođendana cara Naruhita, zbog straha od širenja koronavirusa. 

Kina će o odgodi sjednice koja se prema rasporedu treba održati početkom ožujka odlučivati 24. veljače. Odluku će donijeti Stalni odbor Svekineskog narodnog kongresa, prenosi agencija Nova Kina

Kina je u ponedjeljak izvijestila o 2048 novih slučajeva zaraze, od kojih je 1933 u provinciji Hubei iz koje je epidemija i krenula. Diljem države zaraženo je oko 70 tisuća ljudi, prenosi BBC

I Japan je u ponedjeljak objavio kako će ograničiti javna okupljanja kako bi spriječio daljnje širenje koronavirusa. Odlučio je odustati od proslave rođendana japanskog cara Naruhita 23. veljače, prve otkad je okrunjen prošle godine. 

Taj događaj tradicionalno privuče desetke tisuća ljudi u Carsku palaču u središtu Tokija. Posljednji put je takva proslava otkazana 1996., zbog talačke krize u japanskom veleposlanstvu u Peruu. 

Tokio je odlučio ograničiti i maratonsku utrku samo na profesionalne trkače, iako se za utrku prijavilo 38.000 ljudi. Tokijski maraton jedan je od najvećih na svijetu.

Utrkivat će se 176 profesionalnih maratonaca i 30 paraolimpijaca.

Tokio je ove godine domaćin i ljetnih Olimpijskih igara. Organizatori zasad ne razmišljaju o otkazivanju tog elitnog sportskog događaja.

Ključne riječi

Komentara 2

DI
Direkt
12:37 17.02.2020.

Na ovo mogu nasesti samo polupismeni desničari.

ST
stefj
11:42 17.02.2020.

Poprilično je konzistentna brojka od 2% smrtnosti, a širi se brzo i efikasno poput gripe... Interesantno je da su skoro svi umrli stariji i bolesni građani koji ne umru od samog virusa već od komplikacija uslijed pada imuniteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije