Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIT ĆE I KAZNI

Korona redari: Što će točno raditi i kada kreću u akciju

Zagreb: Konferencija za medije Stožera civilne zaštite RH
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
13.10.2020.
u 19:34

Prvi dan provođenja novih strožih mjera inspektori su obavili 258 nadzora te zabilježili 16 kršenja, koja se uglavnom tiču nepridržavanja razmaka i nenošenja maske

Korona redari su jedna od mjera propisanih preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), to su osobe koje odrede vlasnici ugostiteljskih objekata i njihova zadaća je provoditi epidemiološke mjere HZJZ-a - kazao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut komentirajući postrožene epidemiološke mjere.

- Oni su dužni određivati ih već od sutra od kada kreću najnovije mjere, preporuke, znači - svaki objekt koji ima više od 50 osoba, na svakih 50 osoba mora imati jednog korona redara - dodao je Trut razgovoru za RTL Danas.

Prvi dan provođenja novih strožih mjera inspektori su obavili 258 nadzora te zabilježili 16 kršenja, koja se uglavnom tiču nepridržavanja razmaka i nenošenja maske.

>> VIDEO Krunoslav Capak objasnio kada bi se maske trebale nositi i na otvorenom

- Kazni nije bilo, samo usmenih upozorenja - kazao je Trut, ali i upozorio da kazne mogu dobiti svi oni koji krše mjere koje su propisane i određene odlukom Stožera civilne zaštite. Istaknuo je da ''postoji kazna za nenošenje maski jer je to jedna od odluka da se maske moraju nositi, to je odredba, to je odluka i nadzire se provođenje odluke o nošenju maske''.

- Za svaki objekt je zadužen vlasnik objekta ili onaj koji je odgovoran u tom objektu, on mora organizirati provođenje svih zaštitnih epidemioloških mjera u svom objektu, on mora osigurati ili da osoblje i gosti nose masku, ili ako ne nose zamoliti da izađu iz objekta, a ako to ne učine - kaznu će snositi vlasnik objekta ili onaj koji je za objekt odgovoran. Kazne postoje i one su propisane zakonom - istaknuo je.

Komentara 37

DU
Deleted user
20:00 13.10.2020.

I Gestapo je koristio "redare" iz redova raznih organizacija bliskh režimu!!!

DU
Deleted user
20:45 13.10.2020.

Postupati prema građanima mogu samo policijski službenici! Ovo je buncanje!

RO
roland
20:09 13.10.2020.

Sad će Bandić sklopiti ugovor sa zaštitarskom tvrtkom u vrijednosti od 150 milijuna kuna za provedbu protuepidemioloških mjera. Korona redar će dobiti 25 kuna po satu, a ostalo će podijeliti. Idealno za maznuti lovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije