Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODAVANJE TAJNI

Korona ponovo razlog odgode jer su dva odvjetnika u samoizolaciji

sudjenje
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
05.10.2020.
u 15:00

Suđenje Rajiću i ostalima jedan je od onih postupaka bez kraja i konca

Muke po koroni nastavljaju se u slučaju Vlade Rajića i skupine optuženika koje USKOK tereti da su za novac i usluge odvali informacije iz najtajnijih uskočkih istraga, zbog čega su bili uhićeni već pomalo davne 2012. Pa je tako rasprava jučer  ponovo odgođena zbog korone, što je bio razlog i odgoda ranijih rasprava zakazanih u lipnju, srpnju te rujnu.

Naime, u lipnju je  na COVID-19 bio pozitivan jedan od optuženika zbog čega su odgođene rasprave kroz lipanj i srpanj. Kada je suđenje polovinom rujna trebalo biti nastavljeno, do toga nije došlo jer je u samoizolaciji bio Tomislav Juriša, predsjednik sudskog vijeća. Rasprava koja se trebala održati jučer, odgođena je pak jer su u samoizolaciji dvojica odvjetnika, a kako se na raspravi nije pojavio ni Marko Svalina, kojeg ti odvjetnici brane, nije bilo uvjeta za izvanraspravno ispitivanje svjedoka.

Tako je ispalo da je svjedokinja Violeta Janjik po drugi put uzalud došla na sud, što je ona imala potrebu i naglasiti sucu Juriši.

- Valjda i ja kao svjedok imam neka prava. Već sam dva puta uzalud dolazila i morala sam odgoditi sve svoje poslove. Ne paše mi da me pozovete na rasprave kroz studeni i prosinac jer sam tada u inozemstvu - kazala je svjedokinja sucu Juriši.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak, kada mora početi iz početka, jer je od zadnje održane rasprave prošlo više od tri  mjeseca.
Suđenje Rajiću i ostalima jedan je od onih postupaka bez kraja i konca. Optuženici su uhićeni krajem listopada 2012., a suđenje je tek nedavno počelo. Sud je optužnicu vraćao USKOK-u na doradu, obrane su tražile izuzeća te izdvajanje nezakonitih dokaza, neki optuženici imaju i zdravstvenih problema zbog kojih su rasprave odgađane. U dosadašnjem djelu suđenja preslušane su snimke tajno snimljenih razgovara te je trebalo početi saslušanje svjedoka. 

Raspored rasprava  je napravljen do studenog, no kako je riječ o postupku u kojem u sudnici, što okrivljenika, što branitelja, što članova sudskog vijeća sjedi gotovo 30 osoba, očito je samo pitanje vremena, kada će netko ponovo ili biti COVID pozitivan ili će morati u samoizolaciju. 

Inače, kao i sva suđenja i ovo se provodi pod epidemiološkim mjerama, što znači da se u sudnicu ne može ući bez zaštitne maske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije