Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olujno nevrijeme

Kornati: U samo dva sata nasukalo se šest jedrilica, nema ozlijeđenih

jedrilica
Arhiva VL
06.08.2010.
u 09:10

U 21.29 sati pomoć su zatražile čak četiri jedrilice. U uvali Strunac na otoku Žutu dvije te po jedna jedrilica u uvali Zečnja također na otoku Žutu i u uvali Mikavica na otoku Žirju.

Sinoć, u razmaku od samo dva sata, na Kornatima se nasukalo šest jedrilica, a na jednoj brodici pokvario se motor, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Prvi poziv za pomoć stigao je u Županijski centar 112 u Šibeniku oko 19.20 sati sa 9-metarske jedrilice koja se zbog nevremena nagnula na bok i nasukala u uvali Pilizela na otoku Žutu. Na brodu su bile dvije osobe koje je Pomorska policija odvezla na kopno. Jedrilicu će odsukati vlasnik o svome trošku.

U 19.40 sati stigla je dojava s broda kojemu se pokvario motor ispred uvale Koromačno na otoku Žirju. Pomorska policija oteglila je brod u uvalu Koromačno, ali zbog velikog oštećenja trupa brod je potonuo. Samo dvije minute kasnije na otok Kakan zbog nevremena se nasukao brod sa pet čeških državljana koji je odsukala i oteglila ribarica Malora. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

U 21.29 sati pomoć su zatražile čak četiri jedrilice koje su se nasukale zbog olujnog nevremena. U uvali Strunac na otoku Žutu dvije te po jedna jedrilica u uvali Zečnja također na otoku Žutu i u uvali Mikavica na otoku Žirju.

Ni na jednom plovilu nije bilo ozlijeđenih osoba, a izvlačenje brodova obavit će se u organizaciji i trošku vlasnika. Onečišćenja mora nije bilo.

Komentara 3

OB
-obrisani-
12:18 06.08.2010.

KRŠ! Ako piješ, ne plovi!

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
17:02 06.08.2010.

. ..PROVOKACIJA NDH HDZ-a PREKO HTV-a U ČAVOGLAVAMA IMA SVOJU CIJENU-RAZNA STOKA SITNOG ZUBA NASUKALLA SE OKO Kornata. ..VATROGASNA BRIGADA SS-9. ..

VU
vucko
09:09 07.08.2010.

VATROGASNA BRIGADA SS-9 zbog nestasice perzonala primaju i umobolne.Vidi donji text !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije