Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Korištenje mobitela u vožnji kažnjavat će se sa tisuću kuna

Mobitel u vožnji
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
12.07.2019.
u 11:13

Sabor se u petak prijepodne izjasnio o amandmanima podnesenim na više zakonskih prijedloga koje je raspravio proteklih dana, a o kojima će glasovati u podne.

Korištenje mobitela u vožnji kažnjavat će se sa tisuću, umjesto 1.500 kuna, proizlazi iz, u petak prihvaćenog amandmana, koji je na izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijelo troje HDZ-ovih zastupnika.

Zastupnici Petar Škorić, Ljubica Maksimčuk i Josip Đakić smatrali su, naime, da je je Vladin prijedlog da se korištenje mobitela u vožnji kažnjava sa 1.500 kuna prestrog s obzirom na težinu tog prekršaja, standard hrvatskih građana i kazne u drugim članicama EU, pa su predložili da se smanji na tisuću kuna. 

To će sigurno pridonijeti porastu svijesti vozača da u vožnji ne koriste mobitele i druge tehničke uređaje, argumentirali su svoj prijedlog koji je u petak u Hrvatskom saboru prihvatio Vladin predstavnik, državni tajnik u MUP-a Žarko Katić. 

Sabor se u petak prijepodne izjasnio o amandmanima podnesenim na više zakonskih prijedloga koje je raspravio proteklih dana, a o kojima će glasovati u podne.

Ključne riječi

Komentara 24

UM
Umoran
12:23 12.07.2019.

Kazna u Njemackoj 100 € na placu od 3.000 € a u HR 1.000 kn na placu od 4.000 kn! Ovo je samo punjenje drzavnog proracuna i nista drugo!

VI
vidum
11:39 12.07.2019.

To nije kazna, to je sprdnja. Kazna bi trebala biti puno teža od prolaska kroz crveno. Kroz crveno se može i slučajno proći, a igrati igrice i voziti ne može se slučajno. Opasnost po ostale sudionike u prometu, barem jednaka.

NO
Nordik
12:07 12.07.2019.

Hdz-eov prijedlog je da s partijskim knjižicama ne mogu biti kažnjeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije