Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAVILI SE OGLASI

Koriste priliku: Za jednu medicinsku masku traže 50 kuna

Medicinska maska
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/6
25.02.2020.
u 13:32

Neki su ih građani već počeli koristiti u svakodnevnom životu pa smo ljude s maskama mogli vidjeti na ulicama Zagreba.

Iako se maska za lice ne preporučuje zdravim osobama koje se žele zaštititi od koronavirusa, u hrvatskim ljekarnama je prava pomama za njima. Neki su ih građani već počeli koristiti u svakodnevnom životu pa smo ljude s maskama mogli vidjeti na ulicama Zagreba.

Hrvatska je imala tvrtku koja je proizvodila zaštitne maske, no ona je u stečaju. Sve ostalo je kineski uvoz, a budući da je dvojbena zaštita koju maske uopće pružaju, zbog njihove nestašice ne treba stvarati paniku. Problem je da ne nestane maski za redoviti bolnički odnosno medicinski posao. 

– Devedeset posto Europe opskrbljuje se maskama iz Kine, a još prije dva tjedna mogli ste Italiji prodati sve zalihe koje imate. Kinezi su očito svoje ljude u svijetu mobilizirali da kupuju maske i šalju ih u Kinu. Bili su i kod nas prije tri tjedna i tražili me 500 tisuća maski za Kinu. A mi iste te maske kupujemo iz Kine. Naravno, nismo to učinili – rekao je za Večernji list šef jedne od tvrtki koja maske nabavlja i distribuira u Hrvatskoj.

Medicinska maska
1/5

Rekao je i kako u ovom trenu ne mogu nabaviti nijednu masku.

Zato se zadnjih dana na Njuškalu pojavilo nekoliko oglasa a cijena jedne maske ide i za 50 kuna. Postoje i 'povoljnije' opcije pa tako za pakiranje od 50 komada trebate izdvojiti 500 kuna. Zanimljivo je i da se, slučajno ili ne, na Njuškalu pojavio i oglas za stroj koji proizvodi maski i prodaje se za nešto više od milijun kuna.

Foto: njuskalo

Foto: njuskalo

Foto: njuskalo

 

Komentara 6

Avatar Motorhead
Motorhead
14:02 25.02.2020.

Skidam uroke i čitam iz graha prije nego ga pojedem...100 kuna

Avatar Zbregov
Zbregov
13:40 25.02.2020.

srećom da političari ne trebaju, s obzirom da imaju trajnu masku i to nekoliko slojeva debelu...

PA
pamparelomarko
12:15 26.02.2020.

Umjesto da se ljutite i psujete možete djelovati. Ne budite lijeni i otiđite na Njuškalo i naručite više maski na svoju adresu, po mogučnosti od više preprodavača u šta većem broju. Maske se plaćaju pouzećem. Kad vam dođu na adresu,, jednostavno ih ne predignete i onda pošiljatelj mora snositi troškove prijevoza i propada mu posao jer više nije siguran kome vjerovati. Jednostavno je i zaslužuju to. Ja sam naručio 10 kom po 40kn od nekog tipa iz Bjelovara...ne pada mi na pamet ići na poštu po to....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije