Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARAC NA NOVČANIK

Korisnici neugodno iznenađeni povećanjem od 1100 posto: Cijena plina ide s 1,5 na čak 15 kuna

Najavljeno smanjenje PDV-a na brojne proizvode i usluge, hranu, plin, higijenske uloške...
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
05.08.2022.
u 23:05

Distributer Ivkom-plin iz Ivanca obavijestio je korisnike o poskupljenju od 1. listopada

Distributer plina Ivkom-plin iz Ivanca najavio je da bi cijena plina od 1. listopada mogla porasti s 1,25 na 15 kuna po prostornom metru, što je povećanje od čak 1100 posto.

U obavijesti poslanoj građanima navodi se da je distributer u prošloj plinskoj godini kućanstvima omogućio najpovoljnije uvjete opskrbe plinom te da je to planirao i ubuduće, no “trenutna situacija na tržištu plina uzrokuje veliku nestabilnost cijena koje su na današnji dan višestruko veće od naše dosadašnje cijene”. A ta dotadašnja cijena je 1,25 kuna po prostornom metru s uključenom subvencijom Vlade.

“Zbog novonastale situacije vjerojatno vam nećemo moći ponuditi cijenu nižu od cijene plina u javnoj usluzi te vas obavještavamo da bi naša cijena od 1. listopada prema sadašnjim cijenama na tržištu, mogla iznositi čak oko 15 kn/m3 s uključenom subvencijom Vlade RH”, navodi se u obavijesti, a prenose Varaždinske vijesti.

Uz napomenu da kupci imaju pravo odabrati opskrbljivača, u Ivkom-plinu ističu da je na tom distributivnom području opskrbljivač u vezi javne usluge Gradska plinara Zagreb čija bi okvirna cijena do 31. ožujka iduće godine iznosila 3,3 kune po kubiku s uključenom subvencijom Vlade.

VIDEO: Javio se dobitnik 6,3 milijuna kuna i otkrio što ga najviše brine: 'Ne znamo gdje čuvati listić, ne daj Bože požara'

Komentara 40

AG
Agricola
23:36 05.08.2022.

Pljačka. Ove regulatorne agencije ne smiju nipošto dopustiti. Plin je svugdje poskupio 110 posto i ne može netko doći i voluntaristički staviti još jednu nulu i praviti se grbav. To je pljačka i kriminal i to mora biti spriječeno svim zakonskim sredstvima.

DU
Deleted user
23:48 05.08.2022.

Plina će biti ali po kojoj cijeni, vraćamo se ugljenu i drvima. Hvala europskim liderima.

ST
stefj
00:34 06.08.2022.

Hm, ako je takva situacija s plinom, onda mogu zatvoriti grijanje u firmi. Pa, tko živ, tko mrtav... Građani će imati socijalnu cijenu, no tvrtke će radi toga bankrotirati... Hvala Njemačka, hvala zeleni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije