Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politika

Koprivnički HSLS neće razvrgnuti koaliciju s HDZ-om i HSS-om

'12.07.2010., Koprivnica - Stjepan Loncar, gradski vijecnik HSLS-a. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
12.07.2010.
u 18:20

Sutra navečer u Koprivnicu dolazi šef stranke Darinko Kosor i s Lončarom će razgovarati o daljnjim potezima.

– Iako HSLS na državnoj razini izlazi iz koalicije s HDZ-om, to apsolutno ne znači da ću kao gradski vijećnik podržati SDP. Izlazak iz koalicije nije prelazak s jedne strane ceste na drugu – kazao je jučer Stjepan Lončar, predsjednik gradskog ogranka HSLS-a.

Dodao je da će više o svojoj poziciji te budućim projektima znati nakon današnjeg posjeta Darinka Kosora, predsjednika stranke, Koprivnici.

– Njegov je posjet dogovoren prije kao obični radni sastanak, no sada ćemo razgovarati i o trenutačnoj situaciji i budućim strategijama u županiji – tvrdi Lončar te napominje da Zagreb ne može odlučivati o stanju na lokalnoj razini.

Prema njegovim riječima, koalicija će i dalje funkcionirati, samo će moći više progurati svoje projekte koji se, kaže, tiču zapošljavanja.

– Grad je u teškoj financijskoj situaciji kao i cijela država, a rebalans proračuna sigurno će biti na sljedećem Gradskom vijeću za nekoliko dana – istaknuo je Lončar.

Dodao je da je od gradskih projekata nužno rješavanje pitanja bivše vojarne u funkciji županije i grada.

– Ne podržavam studentski kampus jer je to u ovome trenutku nemoguće ostvariti, no moguće je preseliti dio veleučilišta te omogućiti malim poduzetnicima da tamo otvore obrte pa da se napokon otvori poduzetnička zona. Šteta je da te zgrade propadaju, a mogle bi se kvalitetno iskoristiti – dodao je.

Ključne riječi

Komentara 1

VN
van ness
08:28 14.07.2010.

Ovaj Loncar je u pravu...Ne moze se, odnosno stetno bi bilo na svim razinama prekinuti suradnju s HDZ-om. Ja sam apsolutno apolitican, jer nije mi bliska niti jedna stranka, a pogotovo ne ovakav HDZ, ali duboko sam uvjeren da je HSLS u ovom momentu postupio krajnje destruktivno. Ne bih htio ogrijesiti se, ali sve mi vonja da je u to upleten Budisa, jer ne vjerujem da ovaj smuseni Kosor moze imati legitimitet za takovu \"povjesnu\" odluku. Bilo kako bilo mislim da je ovo pocetak kraja HSLS...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije